Sanovnik.bg»Споделени Истории»Изповеди»Имах възможности, но всичко се провали

Имах възможности, но всичко се провали

Имах възможности, но всичко се провали
Здравейте! Ще ви споделя моята история, свързана с танците.

Никога преди не съм имала мечта да бъда танцьорка. Майка ми много харесва танците и ме записа първо на спортни, а после и на модерни танци. Ходех на тези танци с една приятелка.

Когато ходех на модерните танци се чувствах страхотно, въпреки, че бях новачка. Не учехме кой знае какви танци, нито се състезавахме, но на мен много ми харесваше там. Това беше през 2008 год., когато бях 4 клас.

През същата тази година почина баба ми. На датата, на която щяхме да имаме коледно представление, аз трябваше да отида на погребението и не можах да танцувам. След това нещата така се получиха, че спрях да ходя на танците.

Минаха четири години от тогава. Напоследък много се интересувам от танци, намирам клипчета в интернет, уча ги, но не е същото.

Когато отидох на нещо като кастинг, за да ме вземат на модерните танци, треньорката каза, че съм много ритмична и бързо схващам.

Сега, четири години по-късно, непрекъснато се чудя какъв можеше да бъде животът ми, ако бях продължила. Дали можех да стана танцьорка наистина?

Сега танцувам всеки ден сама вкъщи, доставя ми невероятно удоволствие, но какво от това - вече е твърде късно. Когато момичета от училището ми танцуват на сцената, винаги ми става гадно, защото можеше това да съм аз, но заради обстоятелствата и баща ми, трябваше да се откажа.

Моят голям проблем винаги са били нервите ми и страха ми от провал. Много искам да се състезавам, да съм на сцена, но се страхувам, че ако започна отново да ходя на танци, няма да успея, ще се проваля....за пореден път.

Казвам за пореден, защото тази учебна година провалих всичките си шансове да отида в елитно училище.Успехът ми не е добър, много съм нещастна в училище, сред хората, с които съм.

Затова нищо друго не ми остана освен танците. Искам да ви попитам: вие как мислите, дали да опитам отново ?

Дано можете да ми кажете какво да правя, защото аз не знам вече.

Моля за коментари.
Благодаря ви.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
liuba4e
liuba4e
04.05.2012 16:41
Да бъдеш танцъор Алекс, не е като да печеш сладки. Аз самата съм танцъор, защото танцувам в един ансамбъл, но и ги изучавам и в гимназията. Аз съм на 18 години и цял живот се занимавам с това, поради факта, че баща ми се е занимвал с това. Но мога да ти кажа, че пътят до върха е толкова труден и гаден, че винаги ще се намери кой да потъпче мечтата ти. Итрицателните страни на танците е, че ставите ти не са като на 18 годишен, а като на 27 годишен. Толкова много трудности има, че е почти невъзможно да ги преодолееш без операции. А и една мечта не е достатъчна. Трябват и денонощни тренировки. Просто не бива да спираш, това трябва да е в ума ти. Докато си в леглото трябва да танцуваш, докато вървиш по улицата... просто Алекс от личен опит ти казва, че не е лесно, а понякога е пагубно. Нямаш си на предтсава колко хора са без минискуси и не могат да си опънат краката, колко са с затруднено дишане... Аз например имам притискане на таза заедно с горната ми част на тялото, което създава неудобен дискомфорт, който е адски болезнен, а краката ми ме болят и единсвеното, което ми помага е сънят. Един приятел ми бе казал - Не оставяй пламъка на една мечта да угансе. Но когато тази мечта се превръща в болезнен и притискащ фактор, вече не е мечта, а просто задължение, защото знаеш, че за друго не си годен, поради това, че не е умееш нищо друго. 15 години ги изучавам и не съм се отказала още, защото ми доставят удоволствие, но както виждаш плащам за това удоволствие. Обаче за сметка на това, няма да уча във ВУЗ и няма да продължавам, заради горе споменатите причини. Плюс всичко това Алекс семестърът в Благоеград е 700 - 800 лв, във Варна във свободния цените са убийствени, а да за спортната академия в София... Всичко това са препоставки за спирането от това хоби на мнооого хора. Така, че това, че си спряла е добре, това, че ги практикуваш у ваш е още по - добре. По този начин ти сама можеш да си дадеш почивка, а не някой да ти я определя, така че... Изборът е изцяло твой. Аз ти казах как от едно здраво дете можеш да се превърнеш в развалина. Другото ти си го знаеш. Но, не мислете, че хора като Дженифър Лопез или Майкъл Джексън са нямали проблеми. И танцъор не знаи само да тропаш нещо, танцъор е да знаеш и теоритя, танцъор е да са АКТЪОР.
0
0
alex_7727
alex_7727
07.04.2012 19:06
Благодаря на всички за коментарите!!!! :)
0
0
каката
каката
07.04.2012 18:58
Аз те познавам и знам, че можеш всичко, стиго да го поискаш от сърце и да спреш да си повтаряш че не можеш и се страхуваш.Танците са нещо много хубаво, но е важно да имаш и сероизно и стабилно образование, което ще ти даде много възможности в живота! Успех!
0
0
diamand
diamand
06.04.2012 00:31
Човек трябва да използва всяка минута за да направи нещо добро за себе си.
0
0
Меги
Меги
05.04.2012 08:29
Щом това е мечтата ти не бива да се отказваш от нея,дори и да се провалиш!!! А ти как си мислиш,че всички тези известни личности са сега на сцената ?? Това става с много труд и упоритост ;) . Ако си чела книгата на Лейди Гага - Покер Фейс би трябвало да знаеш какво имам предвид. ;) Защото точно тя е била много упорита и не се е отказала от мечтата си!!! Макар и трудно е успяла да се изкачи на по - високо ниво и сега е световно известна!!! Така,че съвета ми е да не се отказваш,да бъдеш упорита и да продължиш напред колкото и да ти коства!!! ;) Дори и да отнемат години,НИКОГА не се отказвай от мечтата си!!! :)Защото мечтите се сбъдват,но не просто ей така трябва ти да направиш първата крачка,ако искаш мечтата ти да се сбъдне !!! ;)
0
0
Мария
Мария
03.04.2012 02:18
А защо си мислиш че точно така е трябвало да стане? Прочети за знаците на съдбата в съновника. Ако е дадено нещо ще се случат неща които натам те дърпат. Ако се случват обаче неща, които те отдалечават от него, значи съдбата има други планове за теб. Гледай напред, откъде знаеш, че не ти предстои нещо по-голямо? Ако живееш с миналото си какво е можело да бъде, ще си изпуснеш настоящето.
0
0
Morena
Morena
03.04.2012 00:13
Само на 14 г. си ще имаш много възможности.
Иначе препоръчвам ти филма ''Ще танцуваме ли''с Дженифър Лопес за кураж. :)
0
0
Anonymous
Anonymous
02.04.2012 22:21
Ами аз като хакер ти казвам така : Опитваш да хакнеш мрежа ? Не успяваш ? Нищо Пробвай пак ако те хванат е зле , но ако не имаш това което искаш ;) Ако разбереш посланието ..
0
0