Дежа вю

Дежа вю
Здравейте! Основната тема на тази тема, която ще напиша е дежа вю - то. Трябва да ви питам дали някой е имал подобно изживяване и как е протекло всичко. Любопитно ми е! Аз имам всеки ден и това малко ме плаши, но и ми харесва.

Ето как протича при мен. Понякога имам чувството, че като гледам шкафа ми ( примерно ), вече съм изживявала това в същата поза или по същия начин и все едно вече съм присъствала на нещо, което се случва сега. Много е странно!

Това ми се случва по няколко пъти на ден в различни ситуации и на различни места. Някои хора обясняват дежа вю-то с спомняне на моменти от минали животи, които много приличат на тези, които сега изживяваме.

Други пък смятат, че това е част от сън, който сега си спомняме и е много близък до това, което се случва в този момент.

Трети пък смятат, че мозъка понякога отскача в бъдещето. Аз вярвам и в трите версии, но най-много вярвам на тази с миналите животи.

Очаквам вашите мнения и може би не е нужно да моля да пишете коментари, но все пак ще кажа, че имам нужда от тях и ще ви бъда много благодарна, ако всеки, който влезе и прочете това, напише коментар! Благодаря ви! :y:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
diana009
diana009
02.11.2011 16:02
И аз имам дежа вю. Наистина е странно, но не се страхувай, защото няма от какво.;)
0
0
Ivetoo
Ivetoo
23.10.2011 13:35
Ако искаш да се върнеш назад във времето, не знам, може би ще намериш много отговори, който те измъчват днес. Бих ти предложила хипноза, която ще те върне в минало или поне в някой от миналите ти животи. Ще бъда честна, не съм се подлагала, но възнамерявам някога да го направя. Ето линк спомени-от-предишен-живот.html потърси д-р Тенчев в търсачката ще ти излязат кординати.
Искам и да направя една отметка мъм Емануела : Това твое заклинание, което си си създала и действа се нарича мантра. В нета има много информация. По принцип са готови, но аз вярвам, че когато вярваш и вложиш енергия в даден предмет или молитва (думи) ще подейства както в твоя случай.
0
0
Алекс
Алекс
21.10.2011 21:12
Благодаря на всички за коментарите.
0
0
Емануела
Емануела
21.10.2011 13:19
Аз също съм имала доста такива ситуации, но не колкото теб.
Никога няма да мога да си обясня, някои от случилите ми се " изживени отново " ( Дежа Вю ) ситуации.
Преди години, сънувах един шантав сън, в който имаше 4 кукли манекени ( 3 - женски и един на момиченце ), а след седмица - две отидох да се запиша на училище.
Познайте какво ми се случи.
Същите манекени стояха във витрината на училището. Записах се там.
И тъй като сънят ми беше кошмар.
Имах чувството, че ме следят с поглед - доста се бях наплашила.
След години ми се случи друго.
След 2, за да бъда точна.
Спях си в леглото, когато усетих, че нещо да натиска краката ми.
Първо натиск, а после все едно ме хвана за прасците - направо откачих.
Повтарях си, че не се случва, че не е реалност, но се случваше.
Веднъж сякаш нещо ме галеше, докосваше, но не ме плашеше, а ми харесваше - бях полубудна, но знаех какво става и то спря.
Тогава си измислих нещо, като заклинание - простичко и късичко.
Щом усетих това нещо, започвах да си го повтарям на ум 3 пъти. Изглежда подейства - то спря.
Вярвам, че човек оставя енергията си на мястото където живее, заряди от емоции, оставащи и за напред - за това се пречистват къщите, когато се купят.
Ние не го направихме, когато я купихме.
Всеки път, когато останех в хола на 2 етаж и започвах да дремя на фотьойла - усещах натиск, все едно нещо ме дърпа надолу, надолу, задух.
Семейството ми се раздели.
Аз, сестра ми и майка ми излязохме на квартира.
Живяхме 1 година на квартира.
След това се преместихме в друга, която е през три къщи, на същата улица.
Тази къща ми привличаше вниманието, когато минавах покрай нея, но не е нищо особено.
Живота ми се е въртял около числото 6. Името и фамилията ми са = 6 , зодията ми е Дева, в училище бях номер 6, а сега - номерът на квартирата ми е 6.
Съвпадение ли е ?
Дни след нанасянето ни, аз имах Дежа Вю, че вече съм лежала на това легло , говорела съм с майка си, която е в кухнята, а през това време пиша в тетрадката си точно този диалог, между точно тези ми герои.
Първият ми работен ден на новата ми работа, също се оказа от тези случки. Вчера на работа, също ми се стори, че вече съм водила този разговор на това място с точно тази колежка.
Вярвам в Дежа Вю, но не разказвам, за да не ме мислят за странна.
0
0
Б
Б
20.10.2011 09:17
Никой не може да каже дали иска или не дадена дарба! Силата сама ни избира според зависи дали можем или не можем да я управляваме. На мен също ми са е случвало да сънувам мого неща и да ги виждам на следващия ден. Аз също вярвам във всичките твърдения и за прераждането и за отскачането на мозъка в бъдещето и за минал живот. Но дарбата, ако я претижаваш трябва да се научиш да я контролираш и да извлечеш максмална полза от нея и да помагаш на хората, защото затова ни се дава дарбата. Ако я ползваш за други цели, ще бъдеш наказана.
0
0
Алекс
Алекс
17.10.2011 23:14
natali, според мен не е дарба, а е спомен от минал живот и не е толкова лошо, аз не пиша в историята ми, че се страхувам, а аз съм много суеверна - не се страхувай и се радвай, че имаш тази възможност да си спомняш неща от минали животи, за мен е много интересно. Пиши ми на скайп djesika_772.:)
0
0
Natali
Natali
17.10.2011 22:26
На мен също! Преди се плашех и не излизах от вкъщи! После започнах да се ровя в нета. Казват че това са спомени от миналия живот както ти казваш, но аз мисля че не е така. Според мен това е дарба! Но каква и за какво служи - не знам! Казах на моите приятели и на родителите ми, но те казват, че това са глупости! Не знам вече на кой да споделя! Ходих при една врачка и тя каза, че съм се преродила ? Не разбирам! Объркана съм много! Помогнете ми! Ако е дарба, не я искам!
0
0
Татяна
Татяна
17.10.2011 21:49
Това с дежа вю - то и на мен ми се е случвало, гледала съм из интернет и съм се ровила много, някои хора твърдят, че наистина може би са спомени от миналия живот т.е. това, което ти казваш. Не знам, самият човекът е странен по природа.
0
0