Sanovnik.bg»Споделени Истории»Изповеди»Без святост словото убива

Без святост словото убива

Без святост словото убива
Случвало ли ти се е, някой да ти каже истината, но това вместо да ти даде живот и да те благослови, те е наранило или дори убило? Причината е, че хората понякога казват истината без Духа на Бога, без Неговата л...юбов. Образно казано, когато говорим Божието Слово, без да сме водени от Неговия Дух, ние „режем уши” вместо да изцеляваме сърца. За жалост, по този начин хората биват отблъснати, вместо привлечени от Евангелието.

Точно това направи Петър: „А Симон Петър, като имаше нож, измъкна го, удари слугата на първосвещеника и му отсече дясното ухо, а името на слугата беше Малх.”(Йоан 18:10).

Не случайно в Откровението на Йоан на няколко места се казва: „който има ухо, нека слуша какво говори Духът на църквата”. Бог иска хората да имат уши, за да Го слушат и следват. Но за съжаление, и днес има служители като Петър, които режат ушите на своите слушатели. След това е необходимо Исус да отиде и да изцели раните им.

„Но иде час, и сега е, когато истинските поклонници ще се покланят на Отца с дух и истина; защото такива иска Отец да бъдат поклонниците Му.” (Йоан 4:23).

Някои служители си мислят, че щом знаят истината, това е достатачно. Те не осъзнават, че сеят смърт вместо живот и че убиват хората, когато изговарят Словото без Святия Дух. Духът е този, който дава живот.

Пазете се от хора, които ви говорят истина без Духа на Бога! Нека също да се молим, Святият Дух да говори Словото чрез нас, за да сеем любов, а не смърт.



Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 3
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
vqrna na isus
vqrna na isus
02.11.2011 10:47
Освен аз, никой не ти пише. Потърси ме на скайп: tanita995451.
0
0
elfi76
elfi76
26.10.2011 18:53
Това последното не си го писала ти. Просто не е в твоята стилистика! Не защото е написано на латинаца! Ти използваш същите думички до припадък но по коренно различен начин. Поисках отговор от теб не от духовният ти наставник! По скоро исках да отговориш на себе си.
0
0
vqrna na isus
vqrna na isus
26.10.2011 18:06
6te spodelq s teb moq smisal NE ISKAM NITO EDNA DU6A DA IDE V ADA .
NE ISKAM KRIVTA NA ISUS NEGOVATA JERTVA DA E NAPRAZNA I NE NA POSLEDNO MQSTO ISKAM SVOQTA NAGRATA ZA6TOTO NAGRADATA MI E DA BIDA VE4NO S ISUS
0
0
Ели
Ели
26.10.2011 12:14
Мило момиче знам, че много обичаш притчите затова ще ти разкажа една! Преди много, много години имало един свят човек който обичал да остава сам и да се моли. С течение на времето хората, които се събирали покрай него се увеличавали и така се случило, че всеки ден точно в определен час молитвите започвали. Но нали знаеш там където има много хора започват да се навъртат и бездомни животинки. Старецът прибрал от улицата едно гладно и болно коте, което всички започнали да хранят. Котето обаче не се съобразявало с часа за молитва и постоянно се навирало при молещите се хора за да ги притеснява. Един ден стареца излязал навън и вързал котето на каишка за дървото, което растяло наблизо. Този ден молитвата минала спокойно и чудесно. И така всеки ден някой излизал в часа за молитва и връзвал котето за дървото. Минали години и старецът починал, но последователите му продължили да се молят в точния час, в който той го правел. Разбира се връзвали и старата котката за дървото. Един ден обаче котката умряла и какъв бил ужасът на всички тези хора когато разбрали, че те вече са изгубили смисъла на своето съществуване. Оказало се, че като няма котка, няма и переспектива. Тоест за тези хора ритуалите са станали съществени и най-важни. Те вече не помнели началото, а само това, че котката трябва да се върже.
Помисли не правиш ли и ти това ? В стремежа си да "вържеш котката" забравяш същността на нещата, които вършиш. В твоя случай в стремежа си да проповядваш не изгубваш ли смисъла и себе си ?
0
0
vqrna na isus
vqrna na isus
25.10.2011 16:30
Не върша нищо с цел за да нараня който и да било, искам да покажа, че ние хората сме тези, които нараняваме Господа. Виж само колко сме жалки. Някои хора разчитат на врачки и баячки, а не на Исус, който е всемогъщ. Да, разбирам, едни го вършат от отчаяние, други по любопитство, трети от невежие. Но по този начин забиват глоздеи право в сърцето на Исус.
Исус ни съветва следното: "Дръжте се с другите така както искате да се държат с вас"
А много субекти, на които въобще не съм казвала нещо обидно, те ме нараняват как ли не словесно, но аз в името на Исус и за да покажа, че Бог е
любов, не им отвръщам със същото.
0
0
elfi76
elfi76
25.10.2011 09:24
Това се отнася най-вече за теб! Вместо да "докоснеш сърцето ми, ти режеш ушите ми!" През цялото време докато чета нещата написани от теб се чувствам насилена и наранена! Мислиш си, че проповядваш божието слово и говориш от негово име, но уви не е така! Прекалено си надъхана и агресивна. Явно подхода ти е грешен! Замисли се! Всеки иска да вярва в нещо, но не и когато се чувства насилен! Знам, че няма да ме послушаш и ще намериш един куп доводи опитвайки се да ме обориш, но това не ме засяга. Проблемът си е само твой!
0
0