Разрушено гробище

Разрушено гробище
Снимка: sanovnik.bg
Наскоро, преди 50 дена почина моята майка. До 40 ходех всеки ден, така, както повелява канона. След този срок попът ми каза да ходя на гроба само съботите.

Сънувах, че е събота и отидох в гробището, но какво да видя - от него няма и помен. Равна земя. Изчистен и хубав парцел.

Помислих си: Тук са подготвили да строи някой бизнесмен. Тръгнах си и на излизане от гробището видях всички кръстове и цветя от разрушените гробове, струпани на едно място. На купчина.

Видях и саксията с мушкато, която занесох първата събота. Подвоумих се дали да го полея, но си казах, щом не е на гроба -н яма смисъл.

Излязох от вече несъществуващото разрушено гробище и се събудих.

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
bibi miro
bibi miro
25.08.2010 10:00
Моите най - искренни съболезнования за майка ти. Тези разрушени гробове са знак, че може да се поболееш по смъртта на близък човек - в случая майка ти. Стегни се, знам че е трудно и който какво ще да казва от страни, мъката си е мъка. Трябва да преодолееш болката и да продължиш напред. Знак да не се отчайваш ти дава и саксията с цветята. В съня ти означава - радост. Успех.
0
0
вася
вася
25.08.2010 09:05
Гробище ако видиш насън, ще получиш новина отдалеч. Ако се разхождаш в гробище, това е знак за тъга и непреживяна загуба. Саксия ако видиш насън - новини от любимия ще получиш.
0
0