Sanovnik.bg»Споделени Истории»Страх»Ето я легендата за Кървавата Мери

Ето я легендата за Кървавата Мери

Ето я легендата за Кървавата Мери
Дама Пика, Кървавата Мери са едни от малкото известни призраци, които убиват хора. Двете истории за духове гъделичкат човешкото любопитство от векове. Едва ли има някой, който не е чувал легендите за Кървавата Мери и Дама Пика, които могат да бъдат призовани с помощта на огледало.

Според преданието Кървавата Мери се появява, когато името й бъде произнесено три пъти пред огледалото. За да бъде видяна Дама Пика ритуалът е малко по-сложен и са необходими повече приготовления (виж карето). Вещи в областта на окултното обаче съветват неопитни хора да не рискуват с двете магии, тъй като духовете на Мери и Дама Пика изобщо не са дружелюбни – напротив, те са сред малкото известни призраци, които могат да убият човек. Легендите как тези жени са се превърнали в опасни създания от отвъдното са много близки като съдържание.

За Кървавата Мери се разказва, че преди векове живеела в малка колиба в гората, далеч от цивилизацията. Причината – смятали я за вещица. Един ден от селото започнали да изчезват малки момиченца. Дългото търсене не дало резултат. Няколко мъже се престрашили и отишли до колибата на Мери. Тя отрекла да знае нещо. На хората обаче им направило впечатление, че доскоро старата жена вече изглеждала млада, дори красива.

Няколко дни по-късно Мери била хваната да отвлича малката дъщеря на мелничаря. Селяните я изгорили на клада, а след това край къщата й в плитки гробове открили труповете на изчезналите момичета. Според легендата, кръвта им била изпита, като по този начин вещицата се подмладявала. Духът й обаче не намерил покой и до днес може да бъде призован с помощта на огледало.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 4
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
31.08.2018 21:33
В такъв случай ще може ли и аз да я извикам :)?
1
0
Neli
Neli
28.11.2015 16:11
В легендите винаги има някаква истина.
3
2
Анонимен
Анонимен
31.08.2018 21:34
Нели , да така е права си ,може ли нещо повече да разкажеш по въпроса ?
1
0
miglena
miglena
26.11.2015 17:17
Ужасни !
6
2
Анонимен
Анонимен
31.08.2018 21:35
Миглена ,какво му е ужасното ?
0
1