Sanovnik.bg»Споделени Истории»Мистика»Приличам на кървавата Мери

Приличам на кървавата Мери

Приличам на кървавата Мери
Здравейте! Много съм учудена защото: 1. Приличам на Кървавата Мери и на дама Пика 2. аз и цялото ми семейство са виждали духове а баба ми е говорила с тях 3 Датата на рождението на Мери съвпада с моята тоест трите последни цифри съвпадат с моята последна 4 Аз се казвам Мария! Досега това съм разбрала ако някои знае нещо непременно да пише! Да не би историята с Мери да се повтаря с мен! ☺️
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
Потребител#173895
абе не е възможно да имаш черни очи тази снимка е от интернет тва с очите ти такива не са възможни е а за косата ти е да може да е дълга окей и датата ти може би
4
0
Илияна
Илияна
26.07.2016 02:22
Виждала съм хора с черни очи но са рядкост.
10
0
Потребител#173644
Това че има някви числа въобще не значи нищо.
И хора спрете да лъжете че приличате на тях.
5
2
Daniela Ned
Daniela Ned
30.04.2016 16:50
Явно тук никой не е на ясно коя е Кървавата Мери - Мария I Тюдор (кралица на Англия (1553 - 1558 г.), кралица на Испания (1556 - 1558 г.).
Това не е легенда, а действителна личност и е дъщеря на Хенри VIII. В резултат на новия брак на краля, Катерина губи титлата кралица, а Мария Тюдор става извънбрачно дете на краля, прогонена е от двореца, отнети са ѝ кралските титли и става Лейди Мария. Останала без внимание и титли, Лейди Мария остава и без прислуга, а дори става придворна дама на полусестра си Елизабет (бъдещата кралица Елизабет I), родена от новия брак на краля през 1533 г. Крал Хенри VIII умира на 28 януари 1548 г. и коронован за крал на Англия е 10-годишният Едуард. Младият крал е възпитаван в протестантски дух, но поддържа много близки отношения с Мария, която е дълбоко вярваща католичка. Едуард VI от дете имал здравословни проблеми и през зимата на 1552-1553 г. заболява от туберкулоза. По негово време това заболяване е нелечимо и на всички в държавата става ясно, че предстои смяна на монарха.
С влизането си в столицата Мария Тюдор заповядва да бъдат арестувани и затворени предшественичката ѝ, цялото ѝ семейство и много от привържениците ѝ. Изпълнени са множество смъртни наказания, поради което началото на управлението на Мария Тюдор се определя като "кърваво".
Кралицата умира на 17 ноември 1558 г. на 42-годишна възраст. С нейната смърт приключва последният опит за рекатолизация на Англия, тъй като е наследена от своята полу-сестра протестантката Елизабет I. През нейния период обаче продължава терорът на религиозна основа, този път насочен към католиците в Англия.
Мария Тюдор е погребана на 14 декември 1558 г. в Уестминстърското абатство. 45 години по-късно в същата гробница е положено тялото на сестра ѝ – кралица Елизабет I. По нареждане на новия крал - Джеймс I Стюарт, на гробницата е изсечен следният надпис: Заедно на трона и в гроба тук почиват две сестри, Елизабет и Мария, с надеждата за общо възкресение.
***********************
Градски легенди
Много хора са слушали за фаталната жена Дама Пика и даже са пробвали да я призоват. Но дали знаят легендата за живота на този страшен призрак...
Легендата разказва, че Дама Пика е била девица, която е живяла през XIII -ти век в едно селце. Тя е била най–красивото и най–желаното момиче там. Всички мъже в селото въздишали по нея, но тя не им обръщала внимание, тъй като била много целомъдрена и затворена в себе си. Скоро отблъснатите ухажори се озлобили срещу нея. Решили да я нападнат и обезобразят. След като извършили своето намерение, я прокудили от селото и я обявили за вещица. Причината, чрез която я обявили за такава е, че тя успяла да омае всички мъже в селото и околностите.

Обезобразено, момичето обикаляло дълго време из горите с мисълта за отмъщение. Тази мисъл я обсебила и тя лека - полека се превърнала в истинска зла вещица. Преди да умре направила необичайна магия. Заточила своята зла сила в едно огледало. От този момент всеки, който застанел пред това огледало, след като я призове полудявал, защото в огледалото се появявало обезобразеното лице на вещицата, покрито с черен воал. Имало и такива, които привидно били пощадявани от гнева й. Тя им задавала три изключително сложни въпроси и след като не успеят да отговорят на тях, те били затваряни при нея в огледалото и изчезвали завинаги от този свят, без да оставят никаква следа след себе си…
*********************************************
При положение, че при 70 на 100 от призоваванията стават чрез свещи и огледала си задайте въпроса дали викащите не са добавили нещо, характерно за друг ДЕМОН, който пък е усетил подходящ момент да се покаже. Един съвет към всички почуствате ли се уплашени от нещо, което намирате за свръхестествено кажете с воля – В името на Исус Христос оставете ме намира!
Демонът се храни от страховете ви, стреснете ли се - му давате сила. И нещо друго в основата на един мит винаги стои истина. Лъжата е основана на нещо, което някой не си е обяснил, а от там всеки си добавя. Най-интересното е, че дама пика не се се вика само в България, а в почти целия свят.
9
0
defne
defne
28.04.2016 22:53
abe kvo da vi kaja tez raboti sa6testvuvat no karvavata meri ne tova e prosto legenda nikoi neznae dali tova e istina ,,,no duxove sa6testvuvat
7
0
patka
patka
27.04.2016 08:35
Не се чувствай специална ... Tova che imalo nqkvi chisla deto suvpadat nishto ne oznachava ...
2
0
Nazmi
Nazmi
26.04.2016 17:16
Ako iskate pone da se uspokoite vzemete si v leglata doma6en lubimec (kotka ili ku4e) lqgaite s tqh prez ve4erta te taka 6te vi vzemat negativnata energiq az pravq taka znaete li kolko sum spokoen i kato ne si mislq za tqh nqma kak da mi se poqvqt slu4aino mislq :)
0
0
~Твоят сън~
~Твоят сън~
06.04.2016 12:40
Spored men ne mi se vqrva i ti da stanesh nqkakuv demon
4
1
Анонимен
Анонимен
21.07.2018 13:05
miglena исках да те попитам какво стана през тези 2 години
0
0
miglena
miglena
06.04.2016 15:10
Ааа, що? Наистина ли?
1
0
Кара
Кара
27.03.2016 23:23
Според мен е чисто съвпадение и няма за какво да се притесняваш ,в повече ти е филма . :p
4
0
Анонимен
Анонимен
20.07.2018 19:02
Мери е права Кара
0
0
Мери Стокъм
Мери Стокъм
30.06.2018 16:30
Ти тъпа ли си ма кранто!? Чуваш ли се само какви ги говориш. Може човека който и да е наистина да прилича на мен. От къде знаеш вярно ли е или не!
1
1