Sanovnik.bg»Споделени Истории»Изповеди»Приятелката ми е същински Монк

Приятелката ми е същински Монк

Приятелката ми е същински Монк
Здравейте, извинявам се, че пиша тук, но не знам какво става, скоро се запознах с едно момиче много възпитана и интелигентна, получиха се нещата, но ме притеснява поведението сякаш я измъчва.

Дезинфекцира си ръцете след абсолютно всичко, което пипне, в тях всичко е подредено по големина, цвят, важност, азбучен ред и т. н.
Никога не си оставя колата наполовина, винаги трябва да е пълна, полира я, мие я, пастира я дори накладките чисти.
Мисля си, че може да има някакъв проблем?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
име
име
24.05.2015 21:59
а може ли да решава мистерии
1
0
Ивето
Ивето
14.04.2015 14:40
Лошо е, ако хигиената не е добра. Това, че има по-добри хигиенни навици от останалите около теб.. не е лошо. А вманиачаването по нещо.. всички го правим, но просто не се усещаме.Просто при някои е по-силно изразено. Точно тези откачени навици и вманиачавания ни правят уникални. Явно на теб ти трябва момиче с друга уникалност или просто поредната кифла с мърлява яка от фон дьо тен.
3
0
1234
1234
14.04.2015 02:11
Да ти кажа и мен понякога ме прихващат. Нося си антибактериални кърпички в чантата винги (задължително трябва да са антибактериални) и не защото ги използвам постоянно, а защото имам моменти в които явно няма какво друго да правя и почвам да мисля за микробите и бацилите, които другите хора разнасят и започвам да си чистя ръцете постоянно. Дръжки, бюра, клавиатури. Пренареждам шкафовете постояноо, по цвят по модел (зависи от това, което подреждам) И като се замисля повече наблягам над това, да имам контрол над нещата и да няма изнендващи моменти в които да не мога да се справя. И явно приятелката ти е точно такава. Явно мрази изнеди и се опитва да контролира всичко, като това резервоара на колата й да е пълен, за да не закъса някаде.
Е, че идията ми е че си имам приятел от 4 години и това изобщо не му пречи, дори когато му мрънкам за дреболии. Но щом ме обича ме приема такава каквато съм. Така, че ако обичаш твоето момиче, остави го да си живее живота така, както смята за редно и така, както и е удобно и си я обичай. И в един момент ще осъзнаеш, колко е приятно когато търсиш нещо да го намираш с лекота. :D
1
0
Някой
Някой
13.04.2015 01:45
Май проблем имаш ти, защото не тя е пуснала тема тук. Е, нямаш проблем! Вариантите са два: свикваш с тези нейни да ги наречем привички и повече не го правиш на въпрос или не успяваш да понесеш "Монкщината" й и ми я пращаш. Сериозно, на мен въобще няма да ми пречи - дори ще й се радвам. Причината - и аз имам подобни привички и ще си паснем. Хич няма да го правя на въпрос! Възпитана и интелигентна жена трудно се среща в нашата мила родина, а тя вече има нужните качества.

Накратко и без да ти дърпам ушите: ако тя се чувства зле, ще се опита да се промени. Твоята роля ще е да я подкрепиш в случай, че ти поиска подкрепа за промяната (да й бъдеш опора, ако се нуждае от това). Ако обаче иска да остане такава, твоята роля е да бъдеш до нея и да я приемаш такава, каквато е. В противен случай явно не я заслужаваш! ОКР или не, тя е такава за добро или лошо, а свободната воля й гарантира правото да реши каква ще бъде. Поне аз не съм чул да се умира от това - най-много да опънеш нервите на хората около сее сиб. Но те не заслужават да са до теб, ако не могат да го преживеят. Та някои хора прощават изневяра - какъв е проблема с така наречената "Монкщина", която не вреди на никого и е в пъти по-нормална от кръшкането? И не си мисли, че има друг вариант - ако не можеш да я приемеш, не оставай до нея! С времето ще започнеш да й натякваш каква е, а това вероятно ще я направи по-несигурна и ще задълбочи поведението й, което ще те дразни. А да променяш някого против волята му е несериозно и достойно за един хубав пердах, ако питаш мен! Хората трябва да забравят комплекса на месията - "само аз знам какви трябва да бъдат останалите и трябва да ги оформя според моите желания, което е за тяхно добро".
4
0
Марияна
Марияна
12.04.2015 22:40
Приятелката ти просто твърде много мисли за тая ХИГИЕНА!Точно като майка ми!
2
1
да на
да на
11.04.2015 12:41
Онова момиче трябва да ходи на психолог
1
3
Деница
Деница
12.04.2015 13:36
Да наистина
0
3
nobody
nobody
10.04.2015 22:31
Обсесивно компулсивно разтройство се казва това състояние, не е превзета, просто са натрапчиви мисли.
6
1
Деница
Деница
10.04.2015 20:28
Май е много превзета. :)
2
4