Името ми

Името ми
Здравейте!

Аз съм 15 годишно момиче и имам един много голям проблем свързан с името ми. Казвам се Мария и никога не съм си харесвала името.

Много хора ме наричат Марийке, Марийо, Марийче, Мария и подобни. Когато някой ме нарече така и ми иде да изчезна. Когато бях на 13 и още имах такъв проблем даже ме водиха на психолог, заради това. Не мога да го преодолея и дабе вече неискам да излизам, да говоря, защото се чувствам
ужасно. Защо от всички други имена точно това?

Много завиждам на децата с имена като: Никол,
Натали, Михаела, Даяна и други. Винаги съм искала
да се казвам Мариела, защото е близо до моето и все
пак е по-хубаво. Майка ми е съгласна да го сменим, само трябва да говорим с баща ми. Чувствам се ужасно, непълноценно. За някои това име може да е хубаво, но за мен е ужасно особено, когато ме нарекат Марийке и другите.

От 3 години съм с този проблем и стаеа по-зле. Мисля си, че не ме харесват, заради името ми. Много често изпадам в истерии казват ми , че съм като луда и даже още веднъж ме еодиха на психиатър, но нищо става по-зле.
Моля Ви, помогнете ми, вече не издържам!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (20)

Изпрати
Виртуален принц номер Х
Виртуален принц номер Х
06.02.2015 02:53
Жозе Моуриньо сам си сложи прякор "Специалният". Защо и ти не си сложиш прякор "Мариела" и да настояваш хората да го използват? Щом толкова ти харесва, това е най-бързия и лесен начин да го направиш. Документалната смяна на име изисква пари и време, а дотогава пак ще те дразнят с името, което не харесваш. А и след смяната повечето вероятно ще те помнят като Мария и ще те наричат така. Но ти си знаеш! Аз само предлагам.
1
0
999
999
01.01.2015 12:12
Според мен това име е хубаво. Кръстена си на дева Мария, но щом не ти харесва може да си измислиш прякор, галено име нещо такова и да го въведеш след известно време ще е популярно. Имам една съученичка казва се Александра но е популярна-Ая. Така можеш да сториш и ти.
Е дано съветът ми ти помогне! :)
5
0
Йоана
Йоана
01.01.2015 10:35
Казвате, че проблемът се е появил преди 4 години, но какво точно го е отключило? И не казвайте заради хората - нелепо е. От коментарите се разбра, че хората нямат нищо против името Ви, т.е. единствено Вие не го харесвате. Никой не може да Ви спре да се наричате както желаете, но любопитно ми е, откъде такава ненавист към едно обикновено име, което с нищо не Ви е виновно? Хора превръщат сто и двайсетсантиметровия си ръст в положителна черта, а Вие с пет букви не можете да се справите? И ако след всичките ми писаници (всъщност ни, не изключвам приятелите си коментиращи) маниакалната решимост още Ви тресе, поздрави - умеете да държите на своето. Кажете как да Ви наричаме и аз първа ще започна.
Защото какво е едно име пред величието на Ината, двигател на всяка успяла личност. Поклон!
7
0
Потребител#152889
Никой не може да ме накара да си мисля обратното. Аз не си харесвам името и ще направя всичко възможно да го сменя сега или когато стана на 18. И с личността ми всичко си е наред. Имам си хора и приятели,които ме обичат. Стига сте писали повече,защото аз си знам моето! Видя се,че нищо не ми помага. Аз си имам този проблем от 4 години и колко съм ги слушала такива,каквито ми ги пишете и нищо,даже стана по-лошо. И да знаете,че всичко си харесвам и тяло и коса и лице, аз си казах проблема. Благодаря,че все пак написахте нещо.
0
3
der
der
31.12.2014 14:38
Проблемът ти очевидно не е в името.По начина по който възприемаш нещата личи,че имаш личностни проблеми,които могат да бъдат разрешени,ако потърсиш съвет от психолог.Дори и да смениш името,след време ще започнеш да мразиш друга част от себе си- тялото,косата и т.н.Преминаваш през период на осъзнаване,приемане и отхвърляне на собствената си същност.И понеже не приемаш и не цениш нещо в себе си,това рефлектира върху името.Всяка самоунищожителна и отхвърляща наклонност у нас говори за това.
4
0
mimeto2918
mimeto2918
18.01.2015 15:09
Ти ще ми казваш къде ми е проблема!!! Все едно не знам, нали затова писах. Много си тъп/тъпа.
0
4
Иван
Иван
30.12.2014 19:26
Виж, човек си идва с името си, то малко или повече, предупределя съдбата му. Вместо да виждаш негативи, виж позитивите от името ти и гледай напред.

Кога си родена? Кой ден и месец?
2
0
Потребител#152995
Хей , виж сега....аз се казвам Вяра и все още имам имидж като ,,Звяра " но аз се гордея с името си , защото то е моето име и аз си го харесвам независимо каво е ! Наистина знам какво ти е , преживявала съм какви ли не обиди и тогава ми е идело да потъна в земята от срам , но ако, твоите родители те харесват такава кавато си е хубаво , защото е важно близките ти да те харесват , а не другите!Кажи им да си глеадт работата....и хич да не ти пука! Все пак ти си решаваш , аз просто давам съвет . :) Доскоро и успех...:)))))
4
0
Вени
Вени
30.12.2014 15:45
Ще ти кажа нещо.Не името прави човека,а човека името си.
2
0