Името ми

Името ми
Здравейте!

Аз съм 15 годишно момиче и имам един много голям проблем свързан с името ми. Казвам се Мария и никога не съм си харесвала името.

Много хора ме наричат Марийке, Марийо, Марийче, Мария и подобни. Когато някой ме нарече така и ми иде да изчезна. Когато бях на 13 и още имах такъв проблем даже ме водиха на психолог, заради това. Не мога да го преодолея и дабе вече неискам да излизам, да говоря, защото се чувствам
ужасно. Защо от всички други имена точно това?

Много завиждам на децата с имена като: Никол,
Натали, Михаела, Даяна и други. Винаги съм искала
да се казвам Мариела, защото е близо до моето и все
пак е по-хубаво. Майка ми е съгласна да го сменим, само трябва да говорим с баща ми. Чувствам се ужасно, непълноценно. За някои това име може да е хубаво, но за мен е ужасно особено, когато ме нарекат Марийке и другите.

От 3 години съм с този проблем и стаеа по-зле. Мисля си, че не ме харесват, заради името ми. Много често изпадам в истерии казват ми , че съм като луда и даже още веднъж ме еодиха на психиатър, но нищо става по-зле.
Моля Ви, помогнете ми, вече не издържам!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (20)

Изпрати
Ния
Ния
29.12.2014 22:42
Прочетох коментарите, забелязах, че някои се опитват да я разубедят, в което няма лошо разбира се, но мисля, че авторката няма да си промени мнението, то е нещо като например някои не обичат да гледат как някой си бърка в окото, друг не харесва определен говор или начин на изразяване или нещо такова. Дразни я не може да разбере точно защо, съмнява ме да е заради хората само. Доколкото знам, позволяват да се смениш името в съда само ако накърнява достойнството ти, например ако се казваш Тоалетна :D Така, че по-добре измисли как да ти викат с времето хората около теб ще свикнат и няма да се сещат за цялото ти име. От малка познавам един приятел на семейството и всички му викат Жоро, дълго време си мислех, че така се казва,всички му викаха така,а и като се запознаваше с някой казваше "Аз съм Жоро", или "Запознайте се с Жоро", после бях разбрала, че цялото му име е Георги и бях много изненадана :D
3
0
Барни
Барни
29.12.2014 21:34
Стига сте се излагали,моля Ви.Това не сте Вие,можете много повече и знаете много повече,какво подтиска или обърква мислите Ви?Какъв е този отровен корен засаден в умовете Ви?

Мария е много хубаво име,Библейско име....Дева Мария,майката на Исус Христос,дори от гледна точка на това си е хубаво.

Това,че някакви си идиоти или там каквито са те наричат по селяндурски не означава,че и името ти е такова.

Има много релиигии и още 10пъти по толкова Имена:

Виктор,Джордж,Ахмед,бену,Карлос,Марисол,Педро,Алпир.....

Защо да те е срам от име,което е да не казвам световно известно?


-Не е от името,а от положението в което се намираш с хората,които си.
8
0
sibel
sibel
29.12.2014 22:01
И на мен ми харесва името често използвано е , а съучениците ти пфф заеби ги те просто са изгубили пурвите 7 най-важни годинии затова сега се чувстват по важни от всички а всъщност са толкова уязвими че с един удар под крста са ти в краката ...познавам този вид хора
3
0
кали
кали
29.12.2014 19:02
Мария е прекрасно име !!!
4
0
надя
надя
29.12.2014 17:47
Чуй и аз имах същия проблем щото името ми е надя наричаха ме надежда и наденица (3 момичета от класа ми) изпадах в истерии молих мама да им каже да спрат ама нищо накрая едно от момичетата ( лидерката им патрисия) се премести във варна и ада свърши пожелавам ти успех в това и по добре си намери човек който да ти е приятел или да има същия проблем
5
0
Мила
Мила
29.12.2014 22:47
Е тя пък Патрисия имала прекрасно име, можеше и ти да й го съкратиш - Патра, Риса :D
2
0
сиера
сиера
29.12.2014 19:59
Съжалявам те
2
0
неве
неве
29.12.2014 18:39
Ама, че детински глупости. Бе то бива, бива ама чак пък толкова. Вместо едно 15 годишно момиче да разсъждава трезво и да мисли занапред, то мисли пълни простотии. Не и било хубаво името. Ами всеки си носи името с гордост. Както и да се казваш винаги може да ти измислят прякор или някакви тъпи умалителни на името ти. Ми измисли и ти бе.Че като си Мариела няма ли да ти викат Мима, Мара и тн. Като си Никол не могат ли да ти викат Куна и тн. Айде наистина се дръж като голям човек. Това е типично в България да се говори на галени имена. Както и да се казваш винаги ще имаш умалително име. Стига глезотии интелигентно момиче би трябвало да бъдеш на 15 години.
10
4
Мария
Мария
29.12.2014 01:04
ти не си у ред аз се казвам Мария и нося с гордост най - хубавото женско име .Универсално е в цял свят мани ги тия банални Николчета, Даяни и тем подобни Мария си е Мария да бъде!
6
2
Maria
Maria
28.12.2014 23:36
Това такива големи глезотии -_- името Мария е толкова красиво.. аз се казвам така! Името ти не е тъпо,а хората са тъпи.
името Мария принадлежи на Светата майка света богородица!
Какви са тея, глупости...Мария е толкова приятно име.
И да Михаела,Даяна красиви имена са!
И запомни името ти не е тъпо,а хората!
6
1
Георги
Георги
28.12.2014 21:07
Имаш много хубаво име.

БОГ да благослови теб и семейството ти. Амин.
3
0
Matty
Matty
28.12.2014 20:57
Казвам се точно като теб, като бях тинейджър имах същият проблем.. ревах, крещях правех всичко, за да накарам родителите ми да се съгласят да го сменя. След като минах тези години всичко се оправи, много хора ме бяха казвали ''Мара, Маро, Мима и т.н'' След като спрях да показвам каквато и реакция започнаха да се чувстват неловко и си намериха място, аз съм си кръстена и нямам нужда от нови кръстници. В България този проблем е много разпространен, лично в Русия никой не смее на накърни име..
Името си е хубаво и е интернационално, не е някакво накърняващо от което да те е срам. Почни да оценяваш себе си, тогава и другите ще го правят.
4
0