Sanovnik.bg»Споделени Истории»Гняв»Животът ти е гаден Помисли пак

Животът ти е гаден Помисли пак

Животът ти е гаден Помисли пак
Може би си мислиш, че щом нямаш най-новият смартфон, или най-новите дрехи от някоя модна колекция, ти си най-страдащият човек в света. Тук, за съжаление, грешиш.
Ако материалното и парите са най-важното за теб, то ти няма как да разбереш истинските неща в живота. Като например любовта, истинските емоции, радостта. Радостта, породена от парите, е нищо, в сравнение с радостта от това, че виждаш любим човек.

Пристрастяването към парите води до доста лоши неща. Например, до непрестанното желание за още и още, или пък за "оползотворяването" на парите за нещо вредно. Като дрога, алкохол, цигари и т. н. И всичко това за някои хора се повтаря всеки ден. Пари > дрога > алкохол > се*с > спане > повтаряне.

И с всеки изминал ден става все по-лошо. Жалко, че на много, много малко хора им пука за това, какво се случва в света. Жалко, че истинските момчета и момичета останаха малко. И техните места заеха лицемерите, предателите и хулиганите.

А истинските страдащи хора гладуват, мизерстват и плачат с дни, седмици, месеци, а дори и години, докато вие правите безрасъдни неща със живота си и гледате как да прахосате до стотинка парите, които ви се дават. Вместо да се замислите как можете да помогнете на някой в нужда. . .
- Александър Андреев.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
Общо гласували: 7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
Рамбо
Рамбо
22.05.2014 14:43
Животът не се върти около парите това е една заблуда направена за нас и друг път съм казвал политиците са създали парите те имат всички пари на света и цялата власт на света значи целта не им е пари и власт света е една голяма геополитическа игра(в тази игра не са включени само човешки същества ако ме разбирате)
Земята е един голям космически полу "пазар"полу лаборатория на този пазар политиците и военните дават природни суровини(нефт природен газ въглища злато)взамяна получават мощни непознати на човека технологии и оръжия(според вас да не мислите че е възможно толкова бързо човек изведнъж да получава дадена технология която преди време я е откривал с години)ние сме направени искуствено това е истината ние сме опитни зайчета искате доказателство че във вените ни тече извънземна кръв ето ви маймуните еволюират вече милиони години но да виждате да се променят да има промени но са малки а ние само са хиляди години сме еволюирали това не е нормално ние не еволюираме правилно защото някой ни се меша в еволюцията и точно на тази глупост се крепи света ние всичките живеем в една малка част от цялата истина от целия свят нищо не е така както го мислим и има неща за които дори не сме подозирали че има
5
3
CarmenQueasy
CarmenQueasy
22.05.2014 13:18
Алекс,
Не съм имал намерение да те съдя. Разбирам, че положението при теб не е розово. Това не означава, че парите са нещо лошо, нито че трябва човек да се задоволява с положението си. Именно вечната амбиция към повече е тласкала човечеството към неговото развитие. Тия лекари, при които ходиш да не би да работят без пари? А ако имаше повече пари нямаше ли да се излекуваш? Ако отговора ти е "НЕ", защото дадената причина/болест се дефинира като "нелечима", помисли пак? Нелечима за някои, нелечима до една сума. Всичко е измислено и за всяко нещо има лек. Било то чрез клинични лечения, алтернативни медицини, ботаника, манастири, шао-лин и т н. Така, че ако наистина, ама наистина имаше достатъчно пари, щеше да се намери начин да се оттървеш от 4годишното си ходене по мъките. Това, че ги нямаш не ги прави добри/лоши и т н. И не ми разправяй, че си преживял повече или по-малко от мен, защото не знаеш ... За печата "без умствен капацитет" оставам без коментар. "Безмислено е"- каза безумствения"
7
2
Рамбо
Рамбо
22.05.2014 15:05
Моуим без агресия успокойте се
5
0
Александър ◢◤
Грешно е да ми казваш кое е лечимо и кое не. И да решаваш колко пари имам аз. Ако ти кажа, че имам анемия и то най-рядката такава, и че лекари от Германия, Италия и т.н. не могат нищо да ми кажат!? Айде тогава ми кажи, че е лечимо. Нито си МЕН, че да ме познаваш, нито нищо. Айде да те видим,отворко. пиши тогава във Фейсбук. Александър Андреев.
0
0
боби
боби
22.05.2014 12:49
Много съм притеснен за животът ми напоследък само зли неща се случват с мен
1
4
Айрън Мейдън
Айрън Мейдън
23.05.2014 22:21
Зли неща, като липса на образованост?
1
0
CarmenQueasy
CarmenQueasy
22.05.2014 12:36
"А истинските страдащи хора гладуват, мизерстват и плачат с дни, седмици, месеци, а дори и години, докато вие правите безрасъдни неща със живота си и гледате как да прахосате до стотинка парите, които ви се дават."

Ядрото на текста ти е евтина манипулативна техника, използваща състраданието и човешките емоции като "двигател" с евентуална цел да се задоволяваме със сегашното положение. И я ми кажи как се "прахосват" 340лв заплата? Прахосват се за ток, сметки, хляб, вода, данъци, данъци и да...данъци. Защо не обърнеш и другия край на монетата - богатството. Има хора, които обикалят и се наслаждават на чудесата на света с любимия до тях човек. Гребат с двете шепи и пият от соковете и сладостта, които им предлага живота. А ти си стоиш 10ч в кибритена кутия наречена "работа", само за да се прибереш в друга кибритена кутия наречена дом. И целия живот минава между тези две кутии. Тук-там си позволиш 3-дневно море, както и домашните любимци се изкарват по 1 път дневно (за което не се налага да полагат такива мъки като теб, за да събереш парите). И като се замисля домашните животни изобщо живеят на нашето ниво, с тази разлика, че те не се трудят за това си становище. И казват, били сме върха на еволюцията. Чувстваш ли се като върха на еволюцията? Така, че не ми омаловажавай стойността на парите. Има една бг приказка: "К*р оправя, к*р разваля". Същото важи и за парите и за всяко едно нещо, всеки един аспект от живота. Това са инструменти. Това, че ти си решил да си дадеш инструментите, друг да си чука главата с тях, а трети се задоволява с отвертка и фазомер, без амцициите за други е въпрос на свободна воля.
2
3
Рамбо
Рамбо
22.05.2014 14:28
Вярно е и това което е написал той и това което пишеш ти, но определено нашето положение (на българите)е много по добро от на други хора да речем в африка не ядат със седмици постоянно са нападани от военните и групировки живеят в глад смърт и разруха във развитите страни животът също не е така съвършен както си го представяме може хората да получават повече пари но на каква цена да не се прибират при семейството си с месеци може да има големи градове но в покрайнините е по голяма бедност и от тук така че предполагам разказа е с цел да си спомним че когато си мислим че сме много зле да се сетим за другите които страдат наистина а не като нас за дребни глупости които сами усложняваме ние сме станали много алчни и заслепени погледнете хората които излизат да протестират не искат щастие искат пари ще направат всичко за цигари малко ракия кебапчета и 20лева така че ние българите не сме толкова бедни щом може да си ходим по молове да си купуваме цигари алкохол и да имаме коли някои хора по света чакат за парче хляб с дни
9
0
Александър ◢◤
Имаш си свое мнение. Браво. Аз съм на седемнайсет, ходя в болница от четири години и сигурно съм преживял много повече от теб. Така че си замълчи. Не ме съди за това, което съм написал. Като не ти достига умственият капацитет да осъзнаеш това, което съм написал, недей говори. Хубав ден.
3
0