Sanovnik.bg»Споделени Истории»Гняв»Животът ти е гаден Помисли пак

Животът ти е гаден Помисли пак

Животът ти е гаден Помисли пак
Може би си мислиш, че щом нямаш най-новият смартфон, или най-новите дрехи от някоя модна колекция, ти си най-страдащият човек в света. Тук, за съжаление, грешиш.
Ако материалното и парите са най-важното за теб, то ти няма как да разбереш истинските неща в живота. Като например любовта, истинските емоции, радостта. Радостта, породена от парите, е нищо, в сравнение с радостта от това, че виждаш любим човек.

Пристрастяването към парите води до доста лоши неща. Например, до непрестанното желание за още и още, или пък за "оползотворяването" на парите за нещо вредно. Като дрога, алкохол, цигари и т. н. И всичко това за някои хора се повтаря всеки ден. Пари > дрога > алкохол > се*с > спане > повтаряне.

И с всеки изминал ден става все по-лошо. Жалко, че на много, много малко хора им пука за това, какво се случва в света. Жалко, че истинските момчета и момичета останаха малко. И техните места заеха лицемерите, предателите и хулиганите.

А истинските страдащи хора гладуват, мизерстват и плачат с дни, седмици, месеци, а дори и години, докато вие правите безрасъдни неща със живота си и гледате как да прахосате до стотинка парите, които ви се дават. Вместо да се замислите как можете да помогнете на някой в нужда. . .
- Александър Андреев.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
Общо гласували: 7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
stempz
stempz
26.05.2014 20:11
да!хората днес ,даже не разбират смисъла на думите!хвърлят любовта си за 5 лева в коша,даже не разбират усещането за това чувство!за тях е важно да бъдат обичани т.е.пак да получават!системата в която живеем ни превръща от духовни същества в скотове,чиито мечти почват от рекламния слогън и свършват до вещите които притежаваме!Истинският звяр не са парите,църквата или тайните организации,истинския звяр сме ние!-защото нашите мисли правят нашия свят,ние определяме бита си!всеки ден виждам самозабравили се хора,хора които демонстрират самочувствие за качества които са изкуствено инсталирани във нашето съзнание!няма я хармонията между нас,имаме език но не можем да говорим,унищожаваме всичо ценно и живо в жалките си опити да преследваме празни лишени от стойност неща,само за да задоволим собствения си аз и страха от това как ще бъдем оценени от другите!седнете и помислете какво всъщност притежавате?и дали вие го притежавате или то вас?
15
0
Меги
Меги
25.05.2014 09:30
Не ти трябват никакви лекари, Алекс. :) Единствено трябва да откриеш корена на болестта и да я отстраниш. Болестта не е нещо лошо. Тя е наш приятел и ни показва къде грешим и какво трябва да променим във себе си. Емоционалните проблеми предизвикват дадена болест. Ще ти дам пример: Работиш нещо, което не ти харесва и не след дълго се разболяваш от дадена болест. Или щастливо оженен мъж заварва жена си в изневяра, но не прави нищо по въпроса, в случая страда. И нищо чудно, че не след дълго се разболява от сърце!
Препоръчвам ти книгата "Анатомия на духа" на Мис Каролайн, за да разбереш за какво ти говоря.
И също така горещо поръчвам книгата на Ян ван Хелсинг "Децата на новото хилядолетие". Има ги безплагно в интернета. :)
Успех!
8
0
Elina Boycheva
Elina Boycheva
25.05.2014 02:21
Честно казано да и аз мислех ,че като нямам айфон или друга известна електроника ще се самоубия! Мислех че най - важното е да си като другите да не си различен (бях и расистка ) ,но си бях счупила крака и разбрах кое е най - важното нещо - здравето!Затова се опитвам да помагам колкото и с каквото мога - дали благотворителност,дали обществено полезен труд.... Наистина съжалявам за мъките ви господин Алекс ,но също както вие и аз имам огромни мъки с болниците!Една от болестите ми е слаба костна система ,защото като малка ако пиех мляко щях да умра и точно когато костите ми се развиваха (и трябваше да приемам много витамини) не пиех мляко и не приемах нужните витамини ,защото щях да умра!Поне вие знаете ,че имате анемия ,а мен ме бяха отписали всички професионални доктори в София и казваха на майка ми че съм щяла да умра!Но тя сама откри какво ми е - бях алергична от тестени изделия.Така че моля ви не спорете кой е изживял повече мъки и кой не ,защото има хора който са с по - лошо положение от вас! :) Нито казвам ,че вашата болест е маловажна ,но съм преминала през много мъки през живота си който са много ,много ,много тежки!
3
0
Анабел
Анабел
24.05.2014 21:37
Искрено съжалявам че имате анемия. А мислите ли че лекарите в Германия и Италия са по добри?
0
1
Александър ◢◤
Въобще..просто взимат пари
0
0
Jackie
Jackie
23.05.2014 22:52
Парите не облагородяват хората,а ги превръщат в кучета,а пък и другият основен проблем е консуматорското мислене на самото общество.Пък и в днешния свят голяма част от хората са материалисти,мислят си,че желаят нещо,но когато го получат откриват,че не е било чак толкова силно желано, искат нещо друго което до преди това не са разбирали и така се завъртат в порочния кръг на алчността и материализма.
5
0
Айрън Мейдън
Айрън Мейдън
23.05.2014 22:18
Живеем живота си, за да стигнем до наша собствена философия, която да следваме.Да, мъка по света има много. Преди две години изгубих баща ми, дядо ми умря на пети, този месец, но аз се държа, плача всеки ден, заради притеснение за изпитите, заради някой стар спомен, заради някоя твърде красива песен, заради нещо, което съм видяла или просто нещо, незнайно какво, ме човърка отвътре.
Аз съм разбрала от сравнително краткия си живот това: "Твърде хубаво не води до хубаво." Винаги можеш да паднеш, не винаги можеш да се изкачиш, това е. Хора се самоубиват, защото нещо не е наред и те не могат да го понесат. Знаете ли, една загуба може да те замисли зали искаш да живееш. Ако майка ми я нямаше, и аз щях да се самоубия. И не го казвам, защото искам съжаление, а за да ви покажа, че винаги можеш да сложиш край. Някой от вас би ли го направил? Не? Ето, значи животът ви не е толкова ужасен, че да се откажете от него. Той трябва да си помисли пак? Аз или ти? (не те нападам, това е моят начин да те мотивирам някак)
4
0
жокерчето
жокерчето
23.05.2014 16:10
аз винаги дарявам пари и дрехи на фондации за деца в приут и опазването на околната среда когато съм очаствала в такива митинги той иска да каже че не трябва да сме алчни а да помагаме с каквото можем защото има хора които умират за един залък
4
0
Цветелина
Цветелина
23.05.2014 10:36
Не казвам че това което си написал не е вярно, нито омаловажавам страданията ти. Но също така вярвам, че ако имахме пари,аз и семейството ми нямаше да преживеем тези мъки. Наистина не трябва да е така, не е редно, но е факт - парите са се превърнали в много важен прецедент в нашия живот. Обаче не мога да отрека, че както почти всичко на този свят зависи от хората. Не ми казвай, че и най-големия бедняк, ако иска, няма да намери пари и няма да си купи дрога, или че няма богати и човечни хора, защото повярвай ми има. Зависи много от характера и нравственото достойнство на човека.
Когато ми стане много гадно си спомням за нещо което сама си формулирах за да ми е от полза в такива моменти. Понятието за "златната среда". Където и да си, с когото и да бъдеш, каквото и да правиш, както и да се чувстваш никога не забравяй, че винаги има колкото по-добре толкова и по-зле. И както можеш да бъдеш милиардер, мис вселена, или и двете в едно, така лесно можеш да си изпаднал на дъното, нищожен, не дай боже и болен, без приятели и семейството които да те подкрепят. Представете си всичко това като една стълба, по която вървим и нито надолу нито нагоре се виждат краищата. Качваме се стъпало напред и вече зарадвани, поглеждаме как горе се появява още едно стъпало,още едно препятствие, което трябва да прекосим. Или когато в живота ни стане нещо лошо и паднем с две стъпала назад, на края се появяват още две стъпала,за да ни напомнят, че там също има хора, които са преживели нещо още по-лошо, за да не се отпускаме. Това е, цял живот крачим по тази безкрайна стълба, загубени и слепи...уморени. Живота не е справедлив и никога не е бил. Но трябва да се изживее, няма как.
8
0
Рамбо
Рамбо
01.06.2014 23:24
Съгласен съм с теб но не съм съгласен с едно не парите са се превърнали ние сме ги превърнали в нещо "важно"наща жалка психика
1
0