Sanovnik.bg»Споделени Истории»Гняв»Животът ти е гаден Помисли пак

Животът ти е гаден Помисли пак

Животът ти е гаден Помисли пак
Може би си мислиш, че щом нямаш най-новият смартфон, или най-новите дрехи от някоя модна колекция, ти си най-страдащият човек в света. Тук, за съжаление, грешиш.
Ако материалното и парите са най-важното за теб, то ти няма как да разбереш истинските неща в живота. Като например любовта, истинските емоции, радостта. Радостта, породена от парите, е нищо, в сравнение с радостта от това, че виждаш любим човек.

Пристрастяването към парите води до доста лоши неща. Например, до непрестанното желание за още и още, или пък за "оползотворяването" на парите за нещо вредно. Като дрога, алкохол, цигари и т. н. И всичко това за някои хора се повтаря всеки ден. Пари > дрога > алкохол > се*с > спане > повтаряне.

И с всеки изминал ден става все по-лошо. Жалко, че на много, много малко хора им пука за това, какво се случва в света. Жалко, че истинските момчета и момичета останаха малко. И техните места заеха лицемерите, предателите и хулиганите.

А истинските страдащи хора гладуват, мизерстват и плачат с дни, седмици, месеци, а дори и години, докато вие правите безрасъдни неща със живота си и гледате как да прахосате до стотинка парите, които ви се дават. Вместо да се замислите как можете да помогнете на някой в нужда. . .
- Александър Андреев.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
Общо гласували: 7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
stempz
stempz
26.05.2014 20:11
да!хората днес ,даже не разбират смисъла на думите!хвърлят любовта си за 5 лева в коша,даже не разбират усещането за това чувство!за тях е важно да бъдат обичани т.е.пак да получават!системата в която живеем ни превръща от духовни същества в скотове,чиито мечти почват от рекламния слогън и свършват до вещите които притежаваме!Истинският звяр не са парите,църквата или тайните организации,истинския звяр сме ние!-защото нашите мисли правят нашия свят,ние определяме бита си!всеки ден виждам самозабравили се хора,хора които демонстрират самочувствие за качества които са изкуствено инсталирани във нашето съзнание!няма я хармонията между нас,имаме език но не можем да говорим,унищожаваме всичо ценно и живо в жалките си опити да преследваме празни лишени от стойност неща,само за да задоволим собствения си аз и страха от това как ще бъдем оценени от другите!седнете и помислете какво всъщност притежавате?и дали вие го притежавате или то вас?
15
0
Меги
Меги
25.05.2014 09:30
Не ти трябват никакви лекари, Алекс. :) Единствено трябва да откриеш корена на болестта и да я отстраниш. Болестта не е нещо лошо. Тя е наш приятел и ни показва къде грешим и какво трябва да променим във себе си. Емоционалните проблеми предизвикват дадена болест. Ще ти дам пример: Работиш нещо, което не ти харесва и не след дълго се разболяваш от дадена болест. Или щастливо оженен мъж заварва жена си в изневяра, но не прави нищо по въпроса, в случая страда. И нищо чудно, че не след дълго се разболява от сърце!
Препоръчвам ти книгата "Анатомия на духа" на Мис Каролайн, за да разбереш за какво ти говоря.
И също така горещо поръчвам книгата на Ян ван Хелсинг "Децата на новото хилядолетие". Има ги безплагно в интернета. :)
Успех!
8
0
Анабел
Анабел
24.05.2014 21:37
Искрено съжалявам че имате анемия. А мислите ли че лекарите в Германия и Италия са по добри?
0
1
Александър ◢◤
Въобще..просто взимат пари
0
0
Jackie
Jackie
23.05.2014 22:52
Парите не облагородяват хората,а ги превръщат в кучета,а пък и другият основен проблем е консуматорското мислене на самото общество.Пък и в днешния свят голяма част от хората са материалисти,мислят си,че желаят нещо,но когато го получат откриват,че не е било чак толкова силно желано, искат нещо друго което до преди това не са разбирали и така се завъртат в порочния кръг на алчността и материализма.
5
0
Айрън Мейдън
Айрън Мейдън
23.05.2014 22:18
Живеем живота си, за да стигнем до наша собствена философия, която да следваме.Да, мъка по света има много. Преди две години изгубих баща ми, дядо ми умря на пети, този месец, но аз се държа, плача всеки ден, заради притеснение за изпитите, заради някой стар спомен, заради някоя твърде красива песен, заради нещо, което съм видяла или просто нещо, незнайно какво, ме човърка отвътре.
Аз съм разбрала от сравнително краткия си живот това: "Твърде хубаво не води до хубаво." Винаги можеш да паднеш, не винаги можеш да се изкачиш, това е. Хора се самоубиват, защото нещо не е наред и те не могат да го понесат. Знаете ли, една загуба може да те замисли зали искаш да живееш. Ако майка ми я нямаше, и аз щях да се самоубия. И не го казвам, защото искам съжаление, а за да ви покажа, че винаги можеш да сложиш край. Някой от вас би ли го направил? Не? Ето, значи животът ви не е толкова ужасен, че да се откажете от него. Той трябва да си помисли пак? Аз или ти? (не те нападам, това е моят начин да те мотивирам някак)
4
0
жокерчето
жокерчето
23.05.2014 16:10
аз винаги дарявам пари и дрехи на фондации за деца в приут и опазването на околната среда когато съм очаствала в такива митинги той иска да каже че не трябва да сме алчни а да помагаме с каквото можем защото има хора които умират за един залък
4
0
Цветелина
Цветелина
23.05.2014 10:36
Не казвам че това което си написал не е вярно, нито омаловажавам страданията ти. Но също така вярвам, че ако имахме пари,аз и семейството ми нямаше да преживеем тези мъки. Наистина не трябва да е така, не е редно, но е факт - парите са се превърнали в много важен прецедент в нашия живот. Обаче не мога да отрека, че както почти всичко на този свят зависи от хората. Не ми казвай, че и най-големия бедняк, ако иска, няма да намери пари и няма да си купи дрога, или че няма богати и човечни хора, защото повярвай ми има. Зависи много от характера и нравственото достойнство на човека.
Когато ми стане много гадно си спомням за нещо което сама си формулирах за да ми е от полза в такива моменти. Понятието за "златната среда". Където и да си, с когото и да бъдеш, каквото и да правиш, както и да се чувстваш никога не забравяй, че винаги има колкото по-добре толкова и по-зле. И както можеш да бъдеш милиардер, мис вселена, или и двете в едно, така лесно можеш да си изпаднал на дъното, нищожен, не дай боже и болен, без приятели и семейството които да те подкрепят. Представете си всичко това като една стълба, по която вървим и нито надолу нито нагоре се виждат краищата. Качваме се стъпало напред и вече зарадвани, поглеждаме как горе се появява още едно стъпало,още едно препятствие, което трябва да прекосим. Или когато в живота ни стане нещо лошо и паднем с две стъпала назад, на края се появяват още две стъпала,за да ни напомнят, че там също има хора, които са преживели нещо още по-лошо, за да не се отпускаме. Това е, цял живот крачим по тази безкрайна стълба, загубени и слепи...уморени. Живота не е справедлив и никога не е бил. Но трябва да се изживее, няма как.
8
0
Рамбо
Рамбо
01.06.2014 23:24
Съгласен съм с теб но не съм съгласен с едно не парите са се превърнали ние сме ги превърнали в нещо "важно"наща жалка психика
1
0
Рамбо
Рамбо
22.05.2014 14:43
Животът не се върти около парите това е една заблуда направена за нас и друг път съм казвал политиците са създали парите те имат всички пари на света и цялата власт на света значи целта не им е пари и власт света е една голяма геополитическа игра(в тази игра не са включени само човешки същества ако ме разбирате)
Земята е един голям космически полу "пазар"полу лаборатория на този пазар политиците и военните дават природни суровини(нефт природен газ въглища злато)взамяна получават мощни непознати на човека технологии и оръжия(според вас да не мислите че е възможно толкова бързо човек изведнъж да получава дадена технология която преди време я е откривал с години)ние сме направени искуствено това е истината ние сме опитни зайчета искате доказателство че във вените ни тече извънземна кръв ето ви маймуните еволюират вече милиони години но да виждате да се променят да има промени но са малки а ние само са хиляди години сме еволюирали това не е нормално ние не еволюираме правилно защото някой ни се меша в еволюцията и точно на тази глупост се крепи света ние всичките живеем в една малка част от цялата истина от целия свят нищо не е така както го мислим и има неща за които дори не сме подозирали че има
5
3