Sanovnik.bg»Мрежата»Ground Zero»Моите форумни постове
Ground Zero
Ground Zero
Новак

Моите форумни постове

Ground ZeroТърся определена информация за квартал Върба (Радомир)
Интересува за около средата на 19-век (някъде 1849-1862 година) дали гробищата са съществували тогава и дали на въпросното място е имало нещо като църква, която не е православна.
Ground ZeroТърся определена информация за квартал Върба (Радомир)
Джилан :Здравей!Не знам нищо за квартала, но знам нещо за секти в Радомир от преди около 20 години.Една съученичка ми беше разказвала за една история, която се е случила на родителите й или по-точно на класната им ръководителка.Тогава е имало някаква секта, която е привличала много млади хора и ги е подкукоросвала да се откажат от материалното и да мислят за духовното, да си дарят вещите и парите на църквата им (църквичката,естествено си прибирала парите и ги ползвала за не толкова благородни цели, както вероятно предполагаш), докато това не докарало до масово самоубийство-няколко младежи (включително и дъщерята на класната на родителите на моята съученичка) се хвърлили от покрива на един от 15-етажните блокове...Това е каквото знам, надявам се историята да ти е помогнала, макар и толкова трагична и злокобна... Много лошо това... Ровя за една информация: Едно момиче е била подведена от разни секти или сатанински служители (там какви са били). До колкото съм чувал причината е била: липса на родителско внимание. Същото това момиче по информация, която имам е била убита от въпросните сектанти.... Името и е: Рая На около 13 години е била, когато са я убили. Живяла е в квартал Върба (Радомирско) Ако някой е чувал или подочуе подобна информация за момиче с такова име - ще се радвам да се свърже с мен на лично съобщение.
Ground ZeroКаква е молитвата за прогонване на Сатаната?
tanya_t, И теб да те няма На подобни тъпи изказвания съм се нагледал...
Ground ZeroЕдна мечта
Принципно човек за да си сбъдне дадена мечта, трябва и той самия да направи крачка към нея, за да я постигне. Ако само седим на стола или лежим на кревата и си мечтаем... - ще си останем само с мечтите си. Според мен мечтата значи - човек, който желае да постигне нещо в живота си, но не винаги зависи само от него.
Ground ZeroСънувах духа на момиченцето от случката във Видинското с. Антимово
Хах, благодаря за комплимента. Ама аз не търся съвети... пуснах темата не за да приемам съвети, а просто така за да го каза... Па кой как ще така да си приема...
Ground ZeroДа вярвам ли на пророческите сънища
1. Напълно реално е човек като се събуди и временно да не е на себеси, особено когато съня е по-тежък. 2. Аз получавам загадка на сън, че еди какво ще се случи... и ми се случва без значение дали вярвам в съня или се опитвам да го пренебрегна... Имах няколко такива случаи. Не сънувам точно какво ще се случи, ами символично. Деня не е от значение. Обикновено ми се случваха след 1-2 седмици.
Ground ZeroМоже ли да има нечий дух или душа при нас
Не е задължително реално да има присъствие. Такива неща могат да се правят и с отношение. например: Когато се молим с вяра към Бога - ние взимаме отношение към него и той към нас и чувстваме (всеки по негов разбираем начин) Неговата благодат... Нещо подобно се случва и с духовете... те могат и реално да присъстват на дадено място, но могат и от там където са да вземат отношение към човек и да присъстват само с отношение, и хората които са по-чувствителни могат да ги усетят... Но не е невъзможно и човек сам да си изгради такова въображение. Ако вие не можете да разпознаете въображението ви от реалното - никой друг който не го преживее няма как да може.
Ground ZeroЗа или против колко много шарлатанки и врачки се навъдиха
1. Врачките по телевизията не са никакви врачки. Някои даже ги хванаха от Господари на ефира. 2. За да бъдеш примерно телевизионна врачка, трябва да да си чел/а психология, както и да ти се обаждат някои вътрешни хора с цел, че са непознати и им познаваш всичко... и така суеверните бързо ти се хващат на въдицата. Както има хора, които имат всякакви дарби било да пеят, да свирят и прочие... По същият начин има хора, които имат такава дарба (или по рождение или от по-късно). Винаги има начин (очи в очи на живо) как да им поискаш да се докажат и то не само един път...! Ако се докажат, тогава идва трудния въпрос: От къде точно черпят тази информация ? - ти няма, как да си сигурен, защото ако си наясно и си сигурен - няма да търсиш такива хора! За това Библията ни защитава от такива неща и не ни задълбочава с дълбоки подробности за тях. Библията е така написана, че всеки, който я приеме - да си насочва сърцето, вярата и вниманието към Бог, а не като цяло в отвъдния свят, защото не е за всеки да се развива и насочва вниманието в отвъдното като цяло. Според книгата "Нашата Вяра" на архмандрит Серафим, която се учи в Софийска Духовна Семинария - Православната Вяра не отрича ясновидството. Ето точно какво пише: ...Между писателите на Библията има пророци и ясновидци като Мойсей и Исаия, царе като Давид и Соломон, прости овчари и земеделци като Амос, държавници като Даниил и Неемия, учени мъже като Лука и Павел, рибари като Петър и Йоан. И въпреки голямата разлика в образованието и положението на тия мъже, те са писали изумително еднакво по дух и мироглед. Това може да се обясни само с факта, че не друг, а вечния и неизменен Бог, който се откривал в различни времена на хората чрез тия свети мъже, е всъщност авторът на Библията...
Ground ZeroВижте кои сънища предупреждават за надвиснала опасност
Тук зависи от човека... Знаем, че сънищата най-често идват от нашите мисли (въображения), нашите занимания, нашите мечти в реалния живот и прочие... но има и изключения при някои хора. Това с пророческите сънища - не се проявява при всеки. За това не всеки приема тези сънища при положение, че не са му се случвали и си няма и никаква представа за тях. Когато им кажеш, че си сънувал/а сънища и после са се сбъдвали, и ако е някой който не му се е случвало (поне няколко пъти) най-много да си мисли, че го лъжеш или си фантазираш. Пророческите сънища няма как да са плод на въображението при положение, че първо се сънуват, а после се случват обикновено в рамките на близкото бъдеще. Няма човек който да знае абсолютно всичко за сънищата на хората.
Ground Zero10 причини , поради които не ми харесва християнството
mihala :А знаеш ли една заповед-Не изпитвай Господа твоя Бог. Какво ще отговориш на това, защото то е едно от условията на християнина.Ако си архангел би следвало да знаеш. Искам да ти кажа,че когато пишеш по тема засягай темата, а не доказвай с мисли от други теми т.е. едно е християнство, а друго е религия,едно е вяра, а друго е неразбиране що е вяра и т.н. Пожелавам ти да прочетеш от библията Притчи Соломонови 10гл и ми е интересно какво ще кажеш за това. :blush: Браво! Кратко и ясно истината в очите! Па нека кучетата си лаят... - това им е работата
Ground ZeroKъде е духът ѝ сега?
mihala :Исус Христос е Бог- Той е в Отец и Отец в Него. За сведение християните вярват в триединния Бог-Отец,Син и Дух Святи. Принципно - да, така вярват и не съзнателно разделят вярата на 3 и става манджа с грозде! Но има християни които са на мнението на първото ти изречение.