Мистериозен еднокрак призрак тормози хората в Лаос

Еднокракият призрак Гон Гой
Снимка: YouTube

Ако някой някога реши да създаде каталог на призраците, появяващи се в различни места по света, безспорно мистериозният дух Гонг Гой ще е най-странният от всички, включени в него. Паранормалната аномалия, тормозеща жителите на Лаос, е единственото привидение, за което се знае, че има само един крак.

Наскоро видео, на което се твърди, че е сниман призракът Гонг Гой, се появи в Ютуб, а след това и по националната телевизия на Лаос (https://www.youtube.com/watch? v=y_Hi9cwYdJA).

Видеоклипът е публикуван във Фейсбук на 27 септември от Чантра Ситолук. Той твърди, че е направил видеото в гора близо до провинцията Луанг Намтха в Северен Лаос. На него се вижда как привидение с дълга черна коса и облечено в бяла роба подскача с невероятна скорост в покрайнините на гората.

Около призрака има цяла легенда. Вярва се, че той е женски. Появява се само по залез слънце, за да си търси партньор, с когото да сподели вечността. Духът е забелязван из цялата територия на малката индокитайска държава. Хората вярват, че единственият начин да се предпазиш от призрака, е като си лакираш ноктите на краката. Така призракът не може да разпознае жертвата си, взимайки я за жена, и я оставя на мира.

Известно е, че еднокракият призрак Гонг Гой смуче кръвта от пръстите на хората, които заспиват в гората. Така жертвите въобще не се събуждат и се превръщат в духове. Друг начин човек да се предпазите от призрака, ако спи през нощта в гората, е да се скрие в спален чувал или здраво да увие краката си.

Според легендата в древността Гонг Гой била красива девойка. Тя била сгодена и ѝ предстояла сватба. Нещастен случай довел до ампутация на крака ѝ. Годеникът ѝ я изоставил и тя останала сама. Скоро след това отишла в гората и никога не се завърнала – поне във физическия свят. Превърнала се в отмъстителен дух, който преследва мъжете.

Дали Гонг Гой съществува или видеото, на което е снимана, е измама, следващия път, когато ходите до Лаос, за всеки случай си подсигурете краката със здрави чорапи и сигурен спален чувал!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати