Съдба или лошо съвпадение – историята на мъжа, покосен от мълния 7 пъти

мълния

Определено изглеждат красиво на снимки, но когато си навън, при тях, не ти е до възхищения. Мълниите са сред най-опасните природни явление и обикновено са смъртоносни. От всяко правило, обаче има изключения и днес ще ви разкажем за едно такова.

Съдба, карма или лошо съвпадение – представяме ви историята на един мъж, удрян цени 7 пъти от мълния. Tой се казвам Рой Съливан, родом от Америка е и едва ли някога е подозирал за нещата, които ще му се случат.

През април 1942 година, мъжът се намира в пожарна наблюдателна кула, криейки се от гръмотевичната буря навън. Тя, обаче, не е имала гръмоотвод и бива ударена няколко пъти от гръмотевици. Всичко вътре в пламъци, а потърпевшият се разминава с белег на десния крак и дупка в обувката.

През юли 1969 година Рой шофира в планината, когато мълния удря превозното средство. Гръмотевицата се удря в дърво и минава през отворения прозорец на камиона. В резултат, мъжът изпада в безсъзнание, с изгорени коса, вежди и мигли. Камионът като по чудо спира недалеч от ръба на скала.

През 1970 година, Рой е покосен от мълния, този път на „своя” територия - в двора си. Мълнията пада върху трансформатор, след което се приземява върху лявото му рамо.

Две години по-късно, през 1972, Съливан работи в национален парк и отново се среща с гръмотевица. Този път щетите са върху косата му. След този четвърти удар, американецът става вярващ. В продължение на няколко месеца, когато има буря, той е на път и шофира, ляга на предната седалка на камиона си и чака времето да се оправи.

Това, обаче, не го спасява. На 7 август, 1973 година, той отново е на работа в парка. Вижда, че наближава буря и се прибира в сградата. Мълниите, обаче, го обичат и точно когато решава, че опасността е отминала, той излиза и бива покосен от една. Засегнати са левия му крак и лявата ръка. Косата му също гори, но той успява да се добере до камиона си и да изсипе водата, която винаги държи там, върху себе си.

На 5 юни 1976, Съливан отново се среща с мълния. Потърпевши са косата и глезенът му.

На 25 юни, година по-късно, през 1977, мъжът е на риболов, но вместо риба си улавя мълния. Огънят този път тръгва от косата, към гърдите и стомаха му.

След всички тези удари, американецът умира през 1983 година, на 71 години. Не, не от гръмотевица, а от собствената си ръка. Той се самоубива с пушката си, а хората казват, че действието му е вследствие на любовно разочарование. Жалък край на човек, който може би е имал необикновена съдба... или просто много лоши съвпадения. Никой не знае.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати