sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Духове и Призраци»Как китайците гонят гладните духове (СНИМКИ)

Как китайците гонят гладните духове (СНИМКИ)

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k60837
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

В Хонконг е започнал Фестивалът на гладния дух, което е едно от на-популярните събития в Китай. Всяка година хора от свят идват в страната, за да наблюдават любопитните ритуали.

Празникът на гладния дух се отбелязва според лунния календар и всяка година се пада между 11 август и 9 септември. В една седмица от този период се провеждат редица обичаи, които целят да изгонят духовете, върнали се от отвъдното.

В народния фолклор на тази държава се вярва, че починалите близки и роднини ни навестяват пред определен период от годината.

Този празник се отбелязва вече 2000 години и води началото си от будизма и таоизма. И до днес препоръките на тези религии спрямо духовете се спазват.

По време на фестивала китайците изпълняват специални ритуали, за да почетат предшествениците си и да помогнат на неспокойните духове да намерят покой.

На много места се изпълняват оперни представления и се организират благотворителни каузи в памет на починалите. Организират се и представления, които възхвалят благочестивите дела на боговете.

А пиковият момент на празненствата е организирането на огромни клади, в които се хвърлят фалшиви банкноти. Целта е да нахранят гладните духове и те да се върнат обратно в отвъдното.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати