В Русия доказаха: има извънземни

В Русия доказаха: има извънземни

Има или не извънземни? Вече може да не се чудите. Има! Това установи руският учен Евгений Дмитриев, изследовател от Центъра за планетарна защита "С. А. Лавочкин".

Дмитриев откри части от вкаменели живи същества на местата, на които са падали метеорити, съобщи ИТАР-ТАСС.

По време на своето изследване в областите на падане на Тунгуския и Краснотуранския метеорити, ученият установил наличието на специални вещества - стримергласове.

Първоначално тези вещества били помислена за шлака. На външен вид приличат на зелено стъкло като на бутилка.

По време на лабораторните изследвания обаче Дмитриев установил, че във веществата се съдържа кобалт и титан 3 пъти повече, отколкото в обикновено стъкло. Съдържанието не мед пък било 6 пъти по-високо, а на никел - 7.5 пъти. 20 пъти по-голямо било съдържанието на цинк, а 40 - на мангана.

Тези показатели озадачили руския учен. След 15-годишни изследвания Дмитриев стигна до извода, че стримергласовете са фрагменти от скелета на примитивни морски същества. По структурата си те напомнят на частиците на съвременните морски гъби.

Ученият предполага, че планетите, от които са дошли кометите, са съществували и може би все още съществуват океани, наситени със соли.

Руснакът ще продължи своите изследванията си. Сега целта му е да установи дали и сега кометите донасят нови форми на живот на Земята.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 4
3 5
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
Димитър
Димитър
08.03.2012 10:35
Не е ли странно!Въпреки че съставките не са в същото количество са същите видове като на стъклото!
1
0
христиан сирманов
христиан сирманов
23.01.2012 23:04
аз имам една камера нова и като бях на път реших да снимам слън2ето и видях на снимката не6то 4ервено някакъв кръг като изънземен кораб.снимах пак и видях това по дале4е.НЕ МОГА ДА СИ ГО ОБЯСНЯ.
0
0
secret
secret
08.04.2011 12:37
Лошото понякога на кометите, астероидите и на различните скали и камани, които идват от космоса и падат някъде по повърхността на земята, е че не винаги е сигурно дали веществата открити в тях не са се образували след падането им в земната атмосвера.
0
0