Пътуването до Космоса струва точно 250 хил. долара
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Космоса и Вселената»Пътуването до Космоса струва точно 250 хил. долара

Пътуването до Космоса струва точно 250 хил. долара

Пътуването до Космоса струва точно 250 хил. долара

Ако сте любители на екзотичните пътешествия или цял живот сте мечтали да се докоснете до необятната Вселена – това предложение е за вас. Изчислиха сумата, която ще трябва да дадем, за да се разходим в Космоса. Тя възлиза на 250 000 долара.

Компания Космокурс още преди две години анонсира началото на програма по разработване на първия руски суборбитален кораб за многократно използване. Той ще се използва за космически туризъм още през 2025 година.

Руската частна компания вече планира първия си полет с туристи на борда. Генералният директор на компанията Павел Пушкин обяви, че се предвижда през 2023 година да бъде осъществен първият тестов полет на ракетата и суборбиталния кораб. Две години по-късно ще полетят и първите туристи. Изпитанията на ракетата и спускаемата капсула ще започнат още през 2022 година.

Цялата програма, от началото на проекта, до първия туристически полет, ще струва на компанията между 150-200 милиона долара. Тя ще стане рентабилна от 7 до 10 години след първия старт.

Пътуването до Космоса струва точно 250 хил. долара

Уникалното произведение на Космокурс представлява нещо като комплект за многократна употреба. Той се състои от 80-тонна ракета и кораб с маса 7 тона. Екипажът, който ще е на борда, ще се състои от шест туриста плюс инструктор.

Всеки от полетите за туристи ще струва 250 хиляди долара. Ракетата ще ги издига на височина 180-220 километра и ще трае около 14 минути. Записванията за тях вече са започнали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати