Японски космонавт направи сензационно разкритие

Японски космонавт направи сензационно разкритие

Космонавт от Япония направи сензационно изявление във връзка с престоя си в Международната космическа станция. Норисиге Канаи съобщи в социалните мрежи, че по време на своето космическо приключение е пораснал с близо 10 сантиметра.

Канаи е прекарал в космическата станция по-малко от месец. По думите му, когато бил подложен на подробни изследвания и измервания, станало ясно, че има значителна промяна в ръста му. Височината на японеца нараснала с цели 9 см – явление, което мъжът не бил забелязвал при себе си от своите детски години.

Новината толкова развълнувала космонавта, че той побързал да я сподели в профила си в Туитър, като дори се пошегувал, че може в бъдеще да не се побира на мястото си в космическия кораб Съюз.

Съобщението на Норисиге беше коментирано и от Японската агенция за аерокосмически проучвания. Нейни представители споделиха, че редица изследвания в действителност са отчели повишаване на човешкия ръст при липсва на гравитация в космоса. Досега обаче увеличението не е било над 1-2 сантиметра.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати