Топ 7 прогнози на Бил Гейтс! Светът никога няма да бъде същият

1 от 7 Снимки

1. Автоматизацията ще доведе до загуба на безброй работни места


В САЩ това ще се случи в следващите 20 години. Милиони работници ще останат на улицата, заменени от автоматизирани роботи. Бил Гейтс предлага да бъде наложен данък на роботите, които изпълняват човешки труд. Така ще бъдат запазени постъпленията от данъци, които иначе идват от хората.

Всички знаем кой е Бил Гейтс. И макар щом чуем името му, първата ни асоциация да са парите му, той притежава нещо много по-ценно – неговият ум. Всестранно развит, милиардерът-филантроп прави своите прогнози за бъдещето.

Макар и стряскащи, прогнозите на Бил Гейтс изглеждат не само реални, но и много близки. Реално Гейтс изгради своята кариера именно върху прогнозиране какво ще се случи в различни аспекти - като компютри, обществено здраве и околна среда. Неговият ум гледа далеч в бъдещето и може би е добре да го послушаме и този път.

Бил Гейтс позна безпогрешно за бума на смартфоните. Той предвеща появата на социалните мрежи и властта, която имат над света днес. Последните му прогнози засягат визията на бъдещия ни свят. Вижте неговите топ 7 прогнози в нашата галерия.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати