Тази майка се забавляваше със Снапчат, когато се случи нещо зловещо

Тази майка се забавляваше със Снапчат, когато се случи нещо зловещо
Снимка: esoreiter

Забавление с популярното мобилно приложение накара майка на две момченца от английския град Лийдс да настръхне. 33-годишната Дона използвала Снапчат, за да направи забавна снимка на едно от децата си, когато се случило нещо, навеждащо я на мисълта, че тя и хлапетата ѝ не са единствените обитатели на дома им.

Снапчат е едно от най-разпространените мобилни приложения в момента. С негова помощ могат да се създават и преправят в реално време снимки и видеа, като автоматично се добавят към човешки лица най-различни забавни елементи като животински уши например.

Именно от тази опция решила да се възползва Дона, за да направи весела снимка на сина си Джейкъб. Само можете да си представите удивлението ѝ обаче, когато приложението регистрирало не само лицето на сина ѝ.

От видеото, което 33-годишната бритнка е направила с камерата на смартфона си, се вижда как момченцето ѝ позира. Снапчат автоматично разпознава неговото лице, добавяйки уши към образа му. В следващия момент за секунди се оказва, че приложението отчита и друго лице до момчето, въпреки че реално в клипа се вижда само то. Реакцията на мобилното приложение кара Дона да настръхне и да заподозре, че призрак обитава дома ѝ.

Опасенията на младата жена обаче се оказват неоснователни за много от другите потребители на Снапчат. Според тях приложението не е регистрирало присъствието на привидение, а просто е направило грешка. Те изтъкват, че заради технологията, по която е направено, то понякога разпознава като човешки лица и други обекти.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати