Невероятно! Топящ се ледник пусна телата на съпрузи, изчезнали преди 75 години

Замръзнали тела
Снимка: cnn

В топящ се ледник в Алпите бяха открити телата на съпружеска двойка, изчезнала преди цели 75 години, предава Ройтерс.

През далечната 1942 година, на 15 август, швейцарското семейство Франсин и Марселин Дюмулен извеждат кравите си на паша, но никога повече не се завръщат. Двамата имали 7 малки деца, които остават пълни сираци. Франсин е била 37-годишна учителка, а Марселин - 40-годишен обущар.

След изчезването на родителите им, децата са изпратени в различни домове и макар всички да са били в областта, петимата братя и двете сестри са изгубили контакт помежду си.

Телата на семейството са открити в близост до ски лифт, който е разположен на височина 2615 метра. Двамата са били един до друг, облечени в напълно запазени дрехи от Втората световна война.

Алпи

Запазени са и вещите, които са носили – книга, часовник, метални купички, стъклена бутилка и раници.

Според разследващите случая най-вероятно Марселин и Франсин са намерили смъртта си, падайки в дълбок процеп на ледника, от който така и не са успели да излязат. Тепърва обаче ще се провеждат ДНК тестове, които категорично да потвърдят дали наистина телата са на въпросните хора.

Ледник

Най-малката им дъщеря, която в момента е на 79 години, коментира, че е прекарала целия си живот в търсене и се е надявала един ден да осигури на родителите си погребението, което заслужават.

След толкова много години на очакване новината за откритието дава усещане за спокойствие, споделя Удри Дюмулен.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати