Хари Потър измъкна момиче от кома

Хари Потър измъкна момиче от кома

Шотландска ученичка бе измъкната от кома благодарение на Хари Потър. Докато се връщала от училище, осемгодишната Мелиса Зайбек била ударена от кола и когато паднала на платното, друга кола я помела.

Момичето било откарано в реанимацията на болницата в родния му град Престънпанс в критично състояние. Майка й, Барбара Зайбек, чакала детето си близко до училището. След като закъснението станало твърде голямо, жената тръгнала да пресреща дъщеря си и попаднала на линейката.

„Надявах се да не е тя, но после видях розовата й раничка цялата в кал, на шосето, и разбрах”, разказва ужасената жена. Повече от седмица момичето било на изкуствено дишане, направили му пет операции.

Всички членове на семейството се редували да дежурят до леглото на Мелиса, за да чакат момента, в който тя ще се събуди. Чудото се случило, когато 12-годишният й брат Конър започнал да й чете една от книгите за Хари Потър.

Точно когато главният злодей в книгата Волдемор се опитвал да унищожи Хари, ръката на Мелиса се надигнала, все едно държала вълшебна пръчица. Това било чудото, което всички чакали.

След като видели ефекта, всичко от семейството започнали да четат откъси от книгата на момичето. След няколко дни Мелиса отворила очи и се оказало, че разпознава всичките си роднини.

Седмица по-късно тя вече можела да оформя думи, макар и само на хартия с помощта на химикалка. Постепенно започнала да се връща и възможността й да говори.

Цялото семейство е благодарно на създателката на Хари Потър, защото заради нея Мелиса отново е като всички останали момиченца от квартала.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Asparux
Asparux
19.05.2014 01:55
Ехх голяма магиа
1
0
почитател
почитател
02.02.2012 00:10
благодаря,че те има"Хари Потър"
2
0