Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Извънземни»НАСА: Един от спътниците на Сатурн вероятно крие извънземни

НАСА: Един от спътниците на Сатурн вероятно крие извънземни

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k738
Сатурн

НАСА е на път да докаже, че извънземният живот се намира по-близо до нас, отколкото сме предполагали. Според космическата агенция на един от спътниците на Сатурн вероятно живеят извънземни.

Това предположение се проучва на спътниците Енцелад и Европа, които официално са категоризирани като водни светове, защото на тях има океани и още няколко жизненоважни елемента, които предразполага развитието на живи организми.

Новината бе обявена на пресконференция в четвъртък, 13 април след снимки на апарата Касини, който е открил водородни атоми на Енцелад при обиколката около Сатурн.

Енцелад е твърде малък обект, за да привлича водород, и затова се предполага, че химичният елемент идва от вътрешността на спътника. Учените смятат, че при реакция на водорода се оформят скали и вода.

С тези характеристики космическият обект е потенциално обитаем и е вероятно на него вече да има зароден живот. Изследванията обаче все още не са открили живи организми.

Извънземни

През 2010 година Касини засне стълбове от газ и ледени частици по повърхността на пътника, но за съществуването на водород извън Земята не се и предполагаше.

Вода в Слънчева система има и на други спътници. Най-голямата луна в системата - Ганимед, който обикаля около Юпитер, е единственият спътник със собствена магнитосфера и има повече вода, отколкото Земята. Вода има още и на планетите-джуджета Плутон и Церес и луната на Юпитер Калисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest