Вселената ни всъщност е сложна холограма?

Вселената ни всъщност е сложна холограма?

Вселената

Има голяма вероятност Вселената ни да се окаже холограмен модел, показват последните научни наблюдения. До това становище се стигнало след съпоставяне с по-стари данни за нашата Вселена.

Ръководител на проучването е професор Ниаеш Афшорди от Университета на Ватерло. Той заявява, че анализите им могат да доведат до нови прозрения за Големия взрив и квантовата гравитация, пише списание Physical Review Letters.

Изследвайки космическия микровълнов фон (CMB), авторите на проучването казват, че са намерили първото доказателство за холограмна Вселена.

Тази теория е предложена за първи път през 90-те години на миналия век и казва, че всичко, което виждаме или чувстваме, се разпределя в 3 измерения.

Триизмерните изображения се кодират в двуизмерна повърхност, като същият принцип на холограмата се използва и при кредитните карти.

Разликата между 3D филмите и холограмата на нашата Вселена е в проекцията. Ние можем да докоснем обектите на нашата гледна точка, казват изследователите.

Вселена

Според тази теория времето и пространството не са ясно определени, космическият микровълнов фон излъчва информация са моделите на Вселената малко след нейното образуване.

Наблюденията на учените през последните години са позволили на учените да открият нови данни за микровълните от ранните периоди на Вселената. С тази информация могат да се правят по-сложни сравнения в квантовата теория.

Холографията е огромна крачка напред за начина, по който мислим за структурата и създаването на Вселената. Теорията на относителността на Айнщайн обяснява много добре почти всичко едромащабно във Вселената, но започва да се разпада, когато се вникне в произхода и механизмите на квантово ниво, обяснява професор Скендерис.

От десетилетия учените се опитват да съчетаят теорията за гравитацията с квантовата теория на Айнщайн, а някои смятат, че ако Вселената ни се представи като холограма, това отлично ще съчетае двете концепции.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати