Петте най-големи коледни заблуди

5 от 5 Снимки

Свети Николай са всъщност двама душиОбичаният от децата и почитаният от християните светец всъщност не е само един човек. Първообразът на любимия на децата Свети Николай, който днес се смята за закрилник на банкери, моряци, войници и дори улични измамници, не е един светец, а двама, които през вековете са се слели в един. На този ден са били почитани свети Николай Мириклийски и епископ Николай от Сион.

И двамата светци живеели в Турция и някак през вековете различните историци и хроникьори объркали биографиите им, сливайки ги една в друга. Звездата на двойния светец леко позалязла след Реформацията и той дори официално бил зачеркнат като празник от католическата църква, но преживял истински Ренесанс в образа на Санта Клаас.

Сваляйки неудобните църковни одежди и обличайки червените дрехи с пух от рекламата на Кока Кола, понапълнял и с червени бузи днес Свети Николай, Санта Клаус или Санта Клаас днес е най-обичаният светец от децата по цял свят.

Коледа е един от най-почитаните християнски празници по цял свят и всяка година на този ден милиони вярващи честват раждането на Божия син.

Но както всеки празник, така и около този витаят някои доста големи заблуди, които могат коренно да променят възгледите ви за религията и религиозните празници.

Празникът, който християните честват от стотици години, много се е променил за това време и има много малко общи неща с първообраза си.

В галерията горе вижте и петте най-големи коледни заблуди, в които много от нас все още вярват.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
maria
maria
27.12.2016 05:06
Всички ще си платят за дето бутнаха цял свят да празнува едни фалшиви и НЕистински празници!
Господ гледа сърцето и душата и делата на един човек. Господ няма да съди невинните души, а ще съди онези които са вкарали в заблуда цял свят! Библията знаете ли колко пъти е била променяна докато стигне до нас? Колко неща са били махани и редактирани не се знае просто.
Бъдете честни достойни и искрени Господ гледа сърцето на човека. Но за жалост празниците ги празнуваме с пиене и ядене и вместо да се молим за прошка! Весела коледа,мили българи!
0
0