Червената калина ще сбъдне най-съкровените ви желания

Червена калина

Червената калина представлява високо храстовидно растение или ниско дръвче, достигащо до седем метра височина. Обикновено вирее по сенчести места и широколистни гори, като най-разпространена в диво състояние е в умерения пояс на Северното полукълбо, Южна Америка и някои части на Азия. Отличава се с топчести, лъскави, яркочервени плодчета.

Червената калина е едно от най-полезните растения, с които природата ни е дарила. Смята се, че кората ѝ може да се приложи при стомашно-чревни заболяния, проблеми с бъбреците, черния дроб.

Плодовете пък се използват при грипни състояния, сърдечни заболявания, колит, язва, кашлица, проблеми на дихателната система и редица други заболявания.

Желания

Освен ценен лек обаче червената калина притежава магически способности. Този причудлив храст има способността на сбъдва мечти, стига те да са достатъчно силни, но и чисти. Според едно предание, за да се осъществят най-съкровените ви желания, трябва да отгледате това растение в градината си.

Но освен всички градинарски грижи, които ще трябва да положите, за да расте храстът здрав, ще се наложи и да му обърнете нужното внимание и да проявите топло отношение.

За да сесбъднат желанията ви, ще трябва дълго да разговаряте с растението, все едно е вашият най-голям довереник. Излеете ли душата си пред него, то ще направи всичко, за да ви зарадва. И рано или късно вашите молитви ще бъдат чути.

Но имайте предвид и друго! Червената калина не търпи отрицателно и грубо отношение. Спрете ли да обръщате внимание на своята червена кралица и позволите ли си да откършите клон от нея, ще си навлечете лош късмет, който ще ви преследва дълго време.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати