sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Невероятните способности на човешкото тяло

Невероятните способности на човешкото тяло

Човешко тяло

Човешкото тяло е изследвано от лекари, учени, антрополози, биолози, както и други експерти в продължение на векове. Точно поради тази причина се смята, че няма какво повече да научим за него. Естествено, има някои ограничения на нашите физически способности и спортни изяви, за които е прието, че не могат да бъдат преминати.

Точно преминаването на тази граница и проявата на свръхспособности сред хората обаче поддържа все още научният интерес към човешкото тяло. Забележителен пример за това е така нареченото състояние истерична сила. В такова състояние хора са повдигали коли с голи ръце, а в миналото са спирали цели войски. Представяме ви невероятните способности на човешкото тяло.

Супер сила

Суперсила

През 2012 година в градчето Глен Алън, САЩ близо тон и половина тежащо БМВ затиска лежащия под него монтьор Алек Корнаки. Изпадналата в ужас негова 22-годишна дъщеря, тежаща 56 килограма, Лорън Корнаки успява да повдигне колата с голи ръце, да измъкне баща си, да му направи сърдечен масаж и по този начин го спасява.

50 маратона за 50 дни

През 2006 американският маратонец Дийн Карназес започва инициатива, наречена 50/50/50. Спортистът участва в 50 маратонски бягания, в 50 щата, в 50 последователни дни. Започва с участието си на 17 септември в Сейнт Луис и приключва на 5 ноември в Нюйоркския маратон. След края на инициативата той се връща в дома си в Сан Франциско (от другата страна на континента), отново тичайки.

Човекът амфибия

На 28 февруари 2016 г. испанският водолаз Алекс Вендрел постави нов световен рекорд за най-дълъгото задържане на дъх под вода. Той затаи дъх в продължение на невероятните 24 минути и 3, 45 секунди.

Човешкият гръмоотвод

Американският горски рейнджър Рой Съливан си спечели прякора Човека гръмоотвод, след като бе ударен от мълнии 7 различни пъти между 1942 и 1977 година. Разбира се, оцелява след всичките.

Най-дългият престой без храна и вода

През 1978 австрийският тийнейджър Андреас Михавец е хвърлен в ареста на малко провинциално градче заради това, че е бил пътник в кола, виновна за катастрофа. Отговарящите за него полицаи напълно го забравили. Момчето оцелява без никаква храна и течности в продължение на 18 дни. Излиза от ареста като богат човек заради космическото обезщетение, платено му от полицията.

Героичният спасител

През 1976 г. Шаварш Карапетян, пенсиониран съветски арменски плувец и Световен и европейски шампион, спасява живота на 20 души в катастрофа в Ереван, Армения. Тролейбусът, претъпкан с 92 пътници, потъва в язовир на дълбочина от 10 метра. Карапетян скоча в язовира, чупи прозореца и започна да тегли пътниците навън. Успява да спаси 20 от тях, преди самият той да загуби съзнание.

Самолетна катастрофа

Без парашут

Весна Вулович е сръбска стюардеса, която държи световния рекорд за оцеляване след падане от най-високо без парашут. Жената пада от 10 160 метра след като самолетът, на който работи, се взривява след излитане. Вулович получава много травми, в кома е за 27 дни, но след това се възтсановява напълно и се връща на работа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати