sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Науката може да заличи човечеството

Науката може да заличи човечеството

Мъж от бъдещето

Легендарният астрофизик Стивън Хокинг посочи най-големите опасности за хората от 21 век. Според него науката е едно от основните неща, които могат да заличат човешката раса.

Според изследователя на черните дупки в Космоса, векът в който живеем е най-опасният, с който човечеството се е сблъскало в цялата си история. Опасностите дебнат отвсякъде и всеки от нас е застрашен във всеки един момент.

Британецът Стивън Хокинг прогнозира, че за съвременните хора през следващите години най-голяма опасност ще представлява неконтролируемото технологично развитие.

Според него то най-вероятно ще стане причина за разпространението на генномодифициран вирус, който ще избие милиони или милиарди, или ядрена катастрофа, която може да има дори още по-разрушителни последици.

Стивън Хокинг

Британецът е категоричен, че прогресът в науката няма как да бъде спрян. Според него единственият начин да се предпазим, е да открием къде се крият опасностите в науката и да вземем превантивни мерки, за да се предпазим от тях.

Хокинг коментира и младите учени, които според него твърде явно показват удивлението си от сложността на огромната Вселена. Те трябва да се научат освен да постигат научен и технологичен напредък, да го представят на масовата публика и да ѝ помагат да го асимилира.

Всички промени и търсения трябва да са насочени в правилната посока. Демократичното общество налага всяко човешко същество да е запознато с основите на науката и да му бъде позволено да взема решения наравно с другите относно бъдещето. В основата на всичко това стои комуникацията, категоричен е астрофизикът.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати