sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Древните магове почитали насекомите

Древните магове почитали насекомите

Древните магове почитали насекомите

Насекомите били най-големите помощници на древните магьосници. Върху талисманите отпреди няколко века, открити на различни места по света, има изображения на насекоми и рептилии, които съществуват в религиозния символизъм на много народи.

Египетският скарабей, който е един от най-разпространените символи за магически талисмани, символизира силата на тялото и възкръсването на духа, както и бога на слънцето Ра.

В Древен Египет скарабеят е бил на особена почит, защото се е смятало, че небето е огромна поляна, а слънцето се бута от скарабей.

Скарабеят върху талисман е символ на божествената част на човешката природа. Той се е носел за плодовитост. А тъй като символизира възкръсването на душата, често египтяните го поставяли в тялото на мумията, на мястото на сърцето.

Скорпионът е на второ място по популярност в това отношение. Той е смятан за клеветник и лъжец, и древните са го смятали за символ на гръбначния огън.

Древните магове почитали насекомите

Този огън, според древните, се е развивал в гръбнака и унищожавал човека. Но скорпионът е символ на мъдростта, защото може не само да поглъща енергия, а и да я излъчва. Талисман със скорпион се давал на хора, които страдали от болести на половата система.

Нощните пеперуди са символ на тайна мъдрост. Някои талисмани с изображения на нощна пеперуда символизират смъртта и са използвани в тайни ритуали.

Талисманите с изображение на паяк са предмет на спор в археологическите среди. Според някои формата на паяка символизира нервните възли в човешкото тяло.

Но тъй като има отровни паяци, много хора вярват, че талисманите с паяк носят силна тъмна енергия, която обаче може и да помага.

Талисманът с пчела или кошер символизира мъдрост. Както пчелата събира нектар от цветята, така и човекът извлича мъдрост от всекидневния си опит.

Мухата върху талисман е символ на душевни мъки и страдания. В някои страни обаче такъв талисман се носи за здраве.

Древните магове почитали насекомите

За любовни магии се използват талисмани с изображение на комар. А рисунка на мравка върху талисман била гаранция, че собственикът й е надарен със силата да лекува хората.

За лечение на болести, предизвикани от уроки, се ползвал талисман с рисунка на скакалец.

Калинката е силвол на доброта и прошка. Тя помага на хората, които носят талисман с нейното изображение, да се избавят от душевни страдания, гордост, завист и отмъстителност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати