Бермудският триъгълник погълна нов кораб

Кораби

Единствено спасителен пояс бе открит от изчезналия в началото на октомври товарен кораб Ел Фаро в района на Бермудския триъгълник. Плавателният съд, който имаше 33-членен екипаж, се загуби от радарите по време на урагана Хоакин, поразил Източното крайбрежие на Америка.

Въпреки че корабът се загуби преди повече от две седмици, от Бреговата охрана на САЩ ежечасно претърсват района, в който за последно е засечен плавателният съд, с надеждата да открият оцелели. В издирвателните мисии участват хеликоптери и катери.

В товарния кораб пътували 28 американци и 5 поляци. Ураганът Хоакин застигнал съда на миля от Бермудите. Сигналите на кораба заглъхнали, докато преминавал през окото на бурята. Последният зов за помощ е локализиран близо до Крукед Айлънд, Бахамите.

Спасителният пояс, намерен от американската брегова охрана, е забелязан първо от хеликоптер, съобщава Ню Йорк Дейли Нюз. Търсенето ще продължи, докато не бъдат намерени поне останки от кораба. Дотогава ще се смята, че има възможност да се намерят оцелели поради гъстотата на островите в тази част на Бермудите.

Контейнеровозът Ел Фаро е собственост на американска компания и е изпълнявал курс от Джаксънвил, Флорида, за Сан Хуан, Пуерто Рико. От ръководството също са изпратили екип, който да се включи в издирването.

Компас

От началото на седмицата бреговата охрана прекратява търсенето нощем, но то бива подновявано всяка сутрин. От няколко дни на спасителните екипи, базирани във Флорида, дойдоха на помощ два самолета, хеликоптер и военен самолет на американската армия.

Шефът на бреговата охрана Райън Дос обясни, че засега не е ясно дали прекъсването на комуникациите със съда е причинено от бурята Хоакин.

Не знаем дали тези проблеми са възникнали преди, след или заради бурята, каза той. Не знаем дали корабът е потънал, дали се носи свободно или екипажът се е прехвърлил на спасителни лодки, казва още Дос.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати