Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Най-странните сватбени ритуали по света

Най-странните сватбени ритуали по света

Странни обичаи

Всеки един народ има своите специфични бит и култура, които изглеждат на останалите чаровни, нетипични и доста често странни. Встъпването в брак е важно събитие за всеки човек на Земята, но в някои кътчета по света ритуалите и самата церемония са изключително странни. Ето и няколко примера.

Предбрачните секс къщурки в Камбоджа

В някои от по-затънтените провинции на Камбоджа местните хора строят специални укрити от останалите хора къщурки. В тях тийнейджърките отиват да правят секс с различно момче всяка нощ. Целта е девойката да си намери подходящ партньор, с когото да прекара живота си, защото в азиатската страна разводът е строго забранен.

Нетипичните предсватбени дарове в Нова Гвинея

Макар и не толкова голям остров, в Нова Гвинея живеят повече от 42 народности, като почти всяка от тях има такива обичаи, че на всеки човек, представител на европейската цивилизация, биха му се изправили косите.

Момчетата от гвинейското племе Самбиан се държат далече от жени, докато старейшините на племето не решат, че вече са станали мъже. Седмицата преди да се оженят, момчетата трябва да поглъщат семенната течност на най-могъщите воини на племето. Хората от Самбиан възприемат това като важна роля за превръщането на момчето в мъж.

Дърво

Омъжена за дърво

В Индия жените, родени под хиндуиския знак Manglik, са принудени да се омъжат за … дърво. Става дума наистина за растение, а не за човек без никакво чувство за хумор. Сред вярванията на субконтинента са, че жените, родили се под такъв знак, са прокълнати.

Все пак за тях има спасение и веднъж влезли в необичайния брачен съюз, те не трябва да изживеят живота си сред клоните като някоя птица. След сватбения ритуал дървото се отсича и с това индийците смятат, че проклятието е свалено и девойката е свободна да се ожени отново.

Да си отстреляш булка

Младоженците от народа уйгури, които живеят в днешен Северозападен Китай, трябва да застрелят булките си три пъти с лък. Стрелите нямат остри върхове, така че те не са смъртоносни, но все пак ударът им е болезнен. След като застреля бъдещата си жена три пъти, младоженецът чупи пред нея всяка стрела, като с това той ѝ се врича във вечна любов.

Неловки моменти през първата брачна нощ

В някои африкански села първата брачна нощ не е толкова интимна, както е на други места. Вместо просто булката и младоженецът да споделят сватбеното си легло, при тях идва по-възрастна жена, която да им каже и често и покаже какво точно трябва да правят. Доста често, за да сподели опит, идва майката на булката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest