sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Край! Светът ще свърши днес в полунощ!

Край! Светът ще свърши днес в полунощ!

Пламена M.Пламена M.
Джедай
1k458
Ден на страшния съд
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Крис Маккан, предводител на Братството на електронната библия, твърди, че датата на Апокалипсиса е именно днес - 7.10.2015 година. Като всестранен експерт по божите дела той е убеден, че всевишният ще изпепели Земята в полунощ.

Предупрежденията на духовника стават достояние на обществото посредством серия от пет лекции, които той публикува в интернет. Те са озаглавени Защо 7 октомври е вероятният край на света.

Крис Маккан е последовател на Харолд Кампинг, който преди години твърдеше, че светът ще свърши на 21 май 2011 г. Когато това не стана, учителят коригира своята прогноза и предрече, че Страшният съд ще застигне земляните през октомври 2011 г. След като и това се оказа грешно, Кампинг се оттегли от обществен живот. През 2013 година той почина на 93 години.

Неговият верен последовател Маккан обаче и до днес е убеден, че прогнозата за 21 май 2011 година е била вярна и това наистина е бил денят на Страшния съд. Според него обаче тогава Господ е спрял процеса, за да прецени кои от неверниците да спаси. За целта са му трябвали 1 600 дни. Така се стига до апокалиптичната дата 7 октомври 2015 г.

В своите видеа Маккан обяснява, че именно това е датата, за която се говори в Библията. 7 октомври ще е денят, в който Земята ще бъде унищожена завинаги. Според второто съборно послание на Свети апостол Петър, глава трета, Господ казва, че това ще стане с огън, твърди още той.

Апокалипсис

Въпреки смелите предсказания Маккан се е поучил от грешката на своя учител и казва, че има голяма вероятност светът да свърши, но и че има и малка вероятност това да не стане.

Предсказанието на Маккан идва едва седмица, след като НАСА официално обяви, че Земята няма да бъде унищожена през 2015 година по време на Кървавата Луна. Учените са категорични, че има няколко реални теории за края на света, но никоя от тях не се свързва нито с днешния ден, нито с някой от следващите 7.6 милиарда години.

Въпреки черната прогноза за сигурна смърт на всичко живо днес обаче Маккан има планове за уикенда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest