Почина най-ниският човек на Земята

Чандра Бахадур Данги

Мъжът, известен като най-ниския човек на планетата, почина на 3-ти септември. Чандра Бахадур Данги от Непал си отиде на 75 години, предават световни информационни агенции. Най-ниският човек на Земята бе висок само 54.6 сантиметра, с което успя да надмине рекорда на Гюл Мохамед, висок едва 57 сантиметра.

Чандра Бахадур Данги е роден през 1939 година. На 30-ти ноември той трябваше да навърши 76 години, но за жалост най-ниският мъж на Земята не можа да достигне тази възраст.

Непалецът се прочу в цял свят, след като беше забелязан от дървар в селото, което обитава. Мъжът живее със свои близки, които обаче са със съвсем нормален ръст.

Като повечето хора с различна и причудлива външност Чандра Бахадур Данги е имал много трудни момента, но въпреки това той доказа на света, че независимо от своята различност може да се радва пълноценно на живота. Той успя да посети интересни места по света и да популяризира своята страна.

През ноември 2014 година от Книгата на Гинес организираха среща между най-ниския човек в света и неговата пълна противоположност Султан Кьосен от Турция.

Турчинът счупи рекордите с височината си от 251 сантиметра. Двамата чудаци се видяха за пръв път в Лондон по случай Деня на световните рекорди. Те участваха във фотосесия пред Биг Бен.

Султан, който е турски фермер, носи титлата на най-висок мъж на Земята. Неговата рядка височина е вследствие на тумор в хиповизната жлеза.

Останалите членове от неговото семейство имат нормална височина. Подобно на Чандра Бахадур Данги фермерът Султан също изпитва някои затруднения заради нестандартните си размери.

Мъжът не може да ходи сам и си помага с бастун. Заради своят огромен ръст турчинът не е успял да завърши образованието си. Освен това за него е непосилно да извършва земеделски труд.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати