Поверията за забогатяване от цял свят

Поверията за забогатяване от цял свят

Ритуали за пари

Всяка една от националностите има специфични суеверия, с които вярва, че привлича парите и късмета в живота си. Някои от тях вярват в символи на животни, а други – в цветове.

Гърция

В Гърция вярват в мотото Пари при пари отиват и затова никога не оставят портфейла си празен. Гърците пълнят портфейлите си с монети, за да привличат пари към себе си. Освен това, когато си купуват нов портфейл или чанта, винаги поставят по една монета в него на тайно място.

Турция

Според турците най-силният символ на вечно богатство е златото. В южната ни съседка е прието да се спи върху златни накити или златни монети за забогатяване.

Привличане на пари

Япония

В Япония олицетворението на вечното богатство е змията. В страната на изгряващото Слънце се вярва, че портмонета, изработени от змийска кожа или наподобяващи такава, ще донесат на притежателя си купища пари.

Китай

Китайците имат ясни правила от фън-шуй, за които се казва, че носят финансов просперитет. Едно от тях е, че портфейлите ви трябва да са в червено – символ на просперитета и разрастването. Според техните поверия в дома си трябва да поставите жаба с монета в уста, за да привличате парите.

Индия

Фигурка на слон, поставен с дупето към врата, е перфектен амулет за забогатяване според индийската култура. Слонът е символ на просперитет и изобилие.

Франция

Французите вярват, че няма да имате проблеми с парите, ако обръщате внимание как поставяте хляба си. Според техните суеверия хлябът никога не трябва да се поставя на обратната си страна, защото това ще донесе бедност.

Италия

В Италия е известен ритуал по Пълнолуние, който може да ви направи богати. Той се нарича Benvenuta Luna che mi porti fortuna или Добре дошла Луна, донеси ми късмет. Тези думи трябва да бъдат изречени, докато в двете си ръце държите сребърни монети.

Филипини

Филипинците вярват в случайните знаци на съдбата, които подсказват, че скоро ще забогатеете. Казва се, че ако счупите яйце и от него изпаднат 2 жълтъка или засърби ви дясната ръка, скоро ще бъдете богати.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати