Спиритични сеански с дъска Уиджа

Спиритични сеански с дъска Уиджа

Провеждането на спиритични сеански с дъска Уиджа се провежда от векове. Тези прости приспособления за извършване на подобни ритуали са познати и под името спиритическа дъска.

Върху всяка дъска Уиджа са изписани букви и цифри, както и думите Да, Не и Довиждане. Включени са и изображенията на луната и слънцето.

При спиритичния сеанс всеки от участниците поставя пръстите върху специален показалец. Сеансът започва с многократно повтаряне на въпроса Уиджа, тук ли си? . Когато показалецът се премести върху Да, значи ритуалът е започнал. Смята се, че показалецът се мести под влиянието на някой дух, с когото участниците са осъществили контакт.

Следващият въпрос, които се задава, е Откъде си? . Ако показалецът се премести на Слънцето, това означава, че духът е добър. Ако посочи луната обаче, означава, че е зъл. В този случай се повтаря многократно Довиждане, докато показалецът също не посочи Довиждане.

дъска Уиджа

Когато духът, с когото се свържат участниците, е добър, могат да му се задават въпроси. Той им отговаря, като мести буквите, така че да се образуват думи.

За истинността на сеансите се водят много спорове. Съществуват обаче немалко страшни истории за зли духове, които не искат да си тръгнат, обладават някой от участниците, чупят чаши и т.н. Някои от тях дори са толкова мощни, че на въпроса Откъде си? посочват слънцето, като по този начин заблуждават участниците в сеанса и те стават подвластни.

Повечето представители на научната област отхвърлят всички истории за сеансите с дъски Уиджа.

Екип от канадски учени от университета в Британска Колумбия обаче не е толкова убеден. След провеждането на дългогодишни изследвания в областта те са категорични, че получаването на отговори от дъската са плод на колективното подсъзнание на участниците в сеанса. С тях хората успяват да намерят решение на подсъзнателно ниво. Често отговорите засягат собствените им житейски дилеми.

Намесата на Отвъдното е напълно изключена, категорични са учените. Те обаче са убедени в полезността на дъската. Тя отключва у участниците голям житейски опит, закодиран дълбоко на генетично ниво. Това помага на всеки от тях да осъзнае мощната енергия на съзнанието си, стига да не отдаде резултата на някой дух.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати