sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Ако знаеш много езици, ще живееш дълго

Ако знаеш много езици, ще живееш дълго

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Баба
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

Хората, които владеят много езици, увеличават способността си да овладяват процесите на сложните мисли. Познаването на няколко езика дори може да забави възрастовите промени в организма.

Мултилингвизмът е много полезен – той помага за забавянето на процесите на загубата на памет.

Освен това развива творческите способности, помага на човек да овладява междуличностните отношения, развива гъвкавостта на ума му и лекотата в общуването с хора.

Научни факти потвърждяват, че действията, свързани със запомнянето, помагат за закрепване на знанията и използването на допълнителни езици.

Тренировката на паметта пряко въздейства върху познавателната функция. Хората, които владеят няколко езика, са способни много по-бързо да решават сложни неотложни проблеми в сравнение с тези, които говорят и пишат само на един-единствен език.

Първоначално се е смятало, че тази хипотеза е вярна само за двуезичните или триезичните индивиди.

Но изследванията в последно време показват, че процесите, които са в основата на промяната на електроактивността на мозъка, възникват едновременно с началото на изучаването на нов език.

Това е ново откритие на учените. Доскоро те смятаха, че за да заработи мозъкът ни по-активно, е достатъчно само да си помечтаем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 2
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати