Паранормални явления в долината на черния бамбук

Паранормални явления в долината на черния бамбук

Не стъпвайте в Долината на черния бамбук, ако искате да останете живи, съветват китайските екскурзоводи туристите. Долината в китайската провинция Сечуан е известна със загадъчната смърт, която сполетява много хора, решили да я разгледат отблизо.

Долината си спечелва печална слава през 1950 г., когато там изчезват безследно над 100 човека и ден по-късно се разбива самолет. През 1962 г. отново загиват десетки туристи. Екскурзоводът, който по чудо останал жив, разказва, че хората, които вървели напред и навлезли в долината, били погълнати от мъгла.

Започнали да се чуват ужасни звуци, а когато след няколко минути мъглата се разсеяла, нямало абсолютно никого. Учени, които изследват от години долината, смятат, че вина за смъртта на хората имат силните изпарения на гниещи растения.

От тях човек започва да се задушава, губи ориентация и пада в някоя от пропастите, с които изобилства долината. Други специалисти по изучаване на паранормални явления смятат, че трагедиите стават заради силно магнитно поле.

Често се случва търсачи на ценния корен женшен да не се върнат от Долината на черния бамбук, въпреки че знаят наизуст всички планини и долини. Стрелката на компаса се върти като полудяла в тази долина, а хората, които оцеляват, губят паметта си за дни и си спомнят за случилото се едва след около седмица.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Monny Monsterr
Monny Monsterr
09.03.2015 02:31
Звучи доста зловещо. Любопитна съм да разбера повече, но понякога любопитството ми ме плаши. Едновременно искам и не искам да знам како се случва с тези хора, как точно изчезват/умират и какви са тези ужасни звуци, които се споменават.
2
0