Комета затрила антарктическа цивилизация преди 13 хилядолетия

Комета затрила антарктическа цивилизация преди 13 хилядолетия

Комета е затрила напреднала антарктическа цивилизация преди близо 13 хиляди години. Шокиращото твърдение е на популярния шотландски писател Греъм Хенкок, който лансира теорията си за наличие на развита цивилизация на най-студения континент на Земята в книгата си Следите на боговете.

Книгата излиза от печат през 2000 г. и веднага се превръща в тотален хит. В нея авторът твърди, че в далечното минало на Земята е съществувала високо развита цивилизация, която обитавала Антарктида.

Според Хенкок древната цивилизация била застигната от космически катаклизъм – комета, която унищожила напредналата цивилизация.

Твърденията на писателя, известен в научните среди като Индиана Джоунс на алтернативната археология, се посрещат с насмешка от научната област.

Нейни представители го обвиняват, че вместо да се опита да разбули истинска археологическа загадка, Хенкок се опитва да създаде изкуствена такава.

Комета затрила антарктическа цивилизация преди 13 хилядолетия

Авторът не остава длъжен на критиците си и в последната си книга привежда редица доказателства, подкрепящи твърденията му.

Той смята, че кометата, унищожила цивилизацията на древните хора, не е оставила следи от съществуването си, защото буквално се е заровила в антарктическите ледове.

Той подчертава, че все пак древните представители не антарктическата цивилизация са успели да предадат част от знанията си по математика и астрономия на хората, чиито потомци сме.

Греъм Хенкок посвещава живота си на изследване на различи исторически загадки, като методите и изводите му предизвикват ортодоксалната история и археология.

Той е работил дълги години като кореспондент на Икономист за Южна Африка и е носител на наградата Господари на бедността заради изследване върху проблемите на чуждестранната помощ за по-бедните страни.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
иле-ели
иле-ели
04.03.2016 14:48
ако се е разбила там комета, значи по същото време е трябвало да има и потоп!!! .... заради топенето на ледовете
0
16