Робокопи ще пазят реда в Дубай
Robocops to Maintain Law and Order in Dubai
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Робокопи ще пазят реда в Дубай

Робокопи ще пазят реда в Дубай

Роботи
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Перлата на Персийския залив – град Дубай в най-скоро време ще се сдобие с нова придобивка, невиждана в останалата част на света. Местните власти планират от 2017 година по улиците на арабския мегаполис да патрулират роботизирани полицаи.

Новината съобщи Би Би Си, като тя не бе от част от научнофантастичната й рубрика, а напълно достоверна информация. Полицаите роботи ще се разхождат по дубайските улици и ще помагат на местните хора и туристите.

Проектът е вече в напреднала фаза. Първите прототипи са вече факт. В момента текат последните изследвания и първият арабски Робокоп се очаква да започне своята обиколка през месец март 2017 година.

Иновативният проект е част от програма, чиято кулминация ще настъпи на Световното изложение през 2020 година, което ще се проведе в Дубай под лозунга "Обединявайки умовете си, създаваме бъдещето".

Тогава се очаква да бъдат представени технологии, невиждани до тогава в световен мащаб и машини, за които всички са чели само в научнофантастичните романи.

Дубай

Робополицаите ще се различават съществено от класиката на Пол Верховен от 1987 „Робокоп”. Машините няма да могат да правят забележителни каскади, да гонят бандити или да носят оръжие. Тяхната функция ще бъде изцяло насочена в помощ на туристите с информация и бърза връзка с полицейски кол-център.

Със световното изложение в Дубай емирите на Обединеното арабско емирство планират перлата в короната им да стане най-посещаваният град в света.

Мегаполисът ще е първият град в Близкия Изток, където ще се проведе събитие от подобен мащаб. Конкуренти на Дубай бяха градовете Екатеринбург в Русия, Сао Пауло в Бразилия и Измир в Турция.

Събитието е част от разработената стратегия за развитие на дубайския туризъм, наречена "Туристическа визия 2020 година", която си поставя за цел към 2020 година емирството да посреща годишно по 20 млн. посетители.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest