sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Зодиакът е напълно погрешен

Зодиакът е напълно погрешен

Зодии
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Почти никой не е роден под зодиакалния знак, който си мисли. Астрологичният календар е напълно погрешен поради простия факт, че абсолютно никой не го е актуализирал по отношение на разположението на звездите. Те обаче не са стояли статични и тяхното разположение спрямо Земята се е променило.

Съзвездията са се изместили с цял месец. Тази стряскаща за астролозите истина бе разкрита от екип на Би Би Си. Историята знае, че зодиакът е създаден преди повече от 2000 години.

За това време влиянието на Слънцето и Луната върху планетата Земя е променило положението им спрямо нас, в сравнение с началото на астрологията.

Ако някой е роден в края на януари, той може и да си мисли, че е роден под знака на Водолей, но в действителност той ще е роден под знака на Козирог, разказва доцент доктор Радмила Топалович, астроном от Кралската Обсерватория в Гринуич и работеща по проучване заедно с екип от други учени по темата.

Когато зодиакът е измислен от древните гърци, хората са определили разположението на звездните знаци въз основа на съзвездията спрямо слънцето по това време, но съзвездията вече са се изместили с около месец напред, казва още тя.

Зодиак

Влиянието на Слънцето и Луната причинява движение на Земята, наподобяващо люлеене. Той се нарича прецесия. Учените обясняват, че при него Земята се държи като пумпал.

Това означава, че 86 процента от хората днес живеят под грешен знак, обяснява Би Би Си. Екипът, работещ по темата, е създал интерактивна графика, която позволява на хората да разберат коя в действителност е тяхната зодия.

Програмата също така посочва, че има тринадесети зодиакален знак, наречен Змиеносец. Смята се, че древните астролози вероятно са оставили знака извън зодиака, за да може 360 градусовият път на Слънцето да бъде разделен на 12 равни части от по 30 градуса.

Съзвездието, известно като Змиеносец, всъщност минава зад Слънцето между 30 ноември и 18 декември - така че, докато някои хора може да имат грешна зодия, други, специално родените в този период от време, могат да се сдобият със съвсем нова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Телец
Телец
26.08.2015 18:58
Преди е имало 13 зодии - но 13-тата не е била змиеносец и не е била тогава - казва се паяк кръстоносец и се е падала между сегашните телец и близнаци, когато тогава даже самите зодии са били в друг ред!!! Но след като се популяризира астрологията в Гърция се добавя змиеносец, после се премахва кръстоносеца, слага се змиеносеца на негово място след кат се пренареждат зодиите и след няколко десетилетия премахват и змиеносец, прецаквайки алгебрата на зодияка от 13 на 12 вкарват си традициите и глупостите за месеци, вярвания и по-прости и неточни изчисления.....и те така :D
0
0
Стрелец
Стрелец
27.06.2015 05:27
Ти си зодия Бик/Телец.
0
0
Гергана
Гергана
28.03.2015 23:15
Всичко друго съм,но не и зодия близнаци.
7
0
13 зодия
13 зодия
19.04.2015 15:27
аз пък съм типичен змиеносец :)
4
0