Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Защо душата не иска да се върне на Земята, след като напусне тялото

Защо душата не иска да се върне на Земята, след като напусне тялото

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983372
Дух

Смъртта в повечето случаи се явява като облекчение за човека. В най-честите случаи тя се предвещава от болест и определен вид страдание. И в момента, в който излезе от тялото, душата се радва.

Веднъж излязла от тялото, душата усеща свобода. Вече никой не я потиска. Мисълта ѝ действа ясно, а чувствата са умиротворени и в синхрон.

Когато човек умре и душата му излезе от тялото, той започва да се отъждествява с нея. Душата напълно осъзнава, че доскорошното тяло е нещо второстепенно и ненужно, подобно на всичко материално.

Когато душата излезе от тялото, то се превръща в една празна обвивка. Душата е „пълнежът”, който го е задвижвал, докато има нужда.

Човек, преживял временна смърт разказва, че „гледал” операцията на сърцето си отстрани. Опитите на лекарите да съживят тялото му като че ли никак не го интересували. В съзнанието си той вече се е простил с миналия си земен живот и се усещал напълно готов за нов. От земния му живот останали най-важните неща - любовта към роднините и грижата за децата.

Духове

От това става ясно, че въпреки че напуска човешкия си облик, душата не се променя от гледна точка на характера и същността си. Там не настъпват никакви коренни изменения. Според мнозина предположението, че напускайки тялото душата изведнъж научава и разбира всичко, е изключително неправилно.

Душата просто се пренася в следващия свят такава, каквато излиза от стария. В нея стои заложеното желание за развитие. Някои приемат това преминаване като нива.

Преминаването в новия свят е едно ниво нагоре. Никой не би искал да се върне на предишното, по-долно ниво, което е материалното, физическо човешко тяло.

За това и душата не иска да се върне на Земята, след като веднъж вече я е напуснала. Нейната работа тук е приключила, този цикъл на вселенско обучение е достигнал своя край и идва ред на следващия.

Преминаването е процес, до който единици са се докосвали и след това са разказвали. Първата фаза е когато душата види тялото си и обкръжаващата го обстановка. След това някои преминават в друг напълно духовен свят. По този начин минавайки през първата фаза, те попадат във втората.

Този преход се описва от хилядолетия като пътешествие в тъмно пространство, напомнящо тунел, в края на който свети извънземна светлина. Други, които не са готови за духовния етап, се инкарнират – прераждат се в друго тяло, за да натрупат достатъчно опит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
57
47
31
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
стив
стив
05.03.2015 13:51
Когато му дойде времето ще разберем,вероятно има нещо вярно.колкото до регресията от известно време се опитва да се наложи, вероятно от тези, които я практикуват.
21
27
greta
greta
04.03.2015 20:44
Tunela ne e 4eren a bial znaia go ot li4en opit
42
6
анонимен
анонимен
25.02.2015 13:43
При мен беше следното. Оперираха ме и нещо се случи по време на операцията. Бях застана пред голям и дълъг тунел които в края имаше ярка светлина и аз седят пред него. Чувах докторите когато си говореха но не разбирах какво точно си говореха.
30
17
душа
душа
24.02.2015 22:58
Това може да се види и в регресия..доказателства много..не бъдете толкова мнителни. Никой не вярва, защото е трудно за вярване, но фактите са много и с доста подробности .
57
10
НЕК
НЕК
24.02.2015 21:38
А какво ще кажете, за това че Бог, Който ви е дал живот и ви гледа сеира как пишете глупости е казал в Библията, че няма прераждане и че човек умира само веднъж, след което идва съдният ден и всеки трябва да даде отчет пред Бога за делата си.В кое тяло мислите ще се яви 'преродената" душа, ако го е правила 20 пъти в 100 различни тела?????
14
35
Анонимен
Анонимен
24.04.2019 04:34
и аз не вярвам в това,но ми казаха да се ровя в исая и в стария завет и там имало отговор за живот след смъртта.а и нали апостол павел пише,че ще бъде при христа като умре.много се рових в ютуб за живот след смъртта,но всеки казва различно
4
2
Ин
Ин
24.02.2015 19:44
И от къде знаете всичко това, че да ни го поднасяте като факти??
13
3
м.м.
м.м.
24.02.2015 20:13
Правено е следното изследване: подлагат (доброволно) хора на клинична смърт и на някоя стена слагат различни числа. След като събудят човека той казва правилните числа. Така са установили че има душа която е жива е адекватна. Другото са много удивително подобни и подробни истории на хора преживели клинична смърт (случайно).
25
3