Защо душата не иска да се върне на Земята, след като напусне тялото

Дух

Смъртта в повечето случаи се явява като облекчение за човека. В най-честите случаи тя се предвещава от болест и определен вид страдание. И в момента, в който излезе от тялото, душата се радва.

Веднъж излязла от тялото, душата усеща свобода. Вече никой не я потиска. Мисълта ѝ действа ясно, а чувствата са умиротворени и в синхрон.

Когато човек умре и душата му излезе от тялото, той започва да се отъждествява с нея. Душата напълно осъзнава, че доскорошното тяло е нещо второстепенно и ненужно, подобно на всичко материално.

Когато душата излезе от тялото, то се превръща в една празна обвивка. Душата е „пълнежът”, който го е задвижвал, докато има нужда.

Човек, преживял временна смърт разказва, че „гледал” операцията на сърцето си отстрани. Опитите на лекарите да съживят тялото му като че ли никак не го интересували. В съзнанието си той вече се е простил с миналия си земен живот и се усещал напълно готов за нов. От земния му живот останали най-важните неща - любовта към роднините и грижата за децата.

Духове

От това става ясно, че въпреки че напуска човешкия си облик, душата не се променя от гледна точка на характера и същността си. Там не настъпват никакви коренни изменения. Според мнозина предположението, че напускайки тялото душата изведнъж научава и разбира всичко, е изключително неправилно.

Душата просто се пренася в следващия свят такава, каквато излиза от стария. В нея стои заложеното желание за развитие. Някои приемат това преминаване като нива.

Преминаването в новия свят е едно ниво нагоре. Никой не би искал да се върне на предишното, по-долно ниво, което е материалното, физическо човешко тяло.

За това и душата не иска да се върне на Земята, след като веднъж вече я е напуснала. Нейната работа тук е приключила, този цикъл на вселенско обучение е достигнал своя край и идва ред на следващия.

Преминаването е процес, до който единици са се докосвали и след това са разказвали. Първата фаза е когато душата види тялото си и обкръжаващата го обстановка. След това някои преминават в друг напълно духовен свят. По този начин минавайки през първата фаза, те попадат във втората.

Този преход се описва от хилядолетия като пътешествие в тъмно пространство, напомнящо тунел, в края на който свети извънземна светлина. Други, които не са готови за духовния етап, се инкарнират – прераждат се в друго тяло, за да натрупат достатъчно опит.

Виж повече

Рейтинг

5 7
4 7
3 1
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
стив
стив
05.03.2015 13:51
Когато му дойде времето ще разберем,вероятно има нещо вярно.колкото до регресията от известно време се опитва да се наложи, вероятно от тези, които я практикуват.
19
25
greta
greta
04.03.2015 20:44
Tunela ne e 4eren a bial znaia go ot li4en opit
38
6
анонимен
анонимен
25.02.2015 13:43
При мен беше следното. Оперираха ме и нещо се случи по време на операцията. Бях застана пред голям и дълъг тунел които в края имаше ярка светлина и аз седят пред него. Чувах докторите когато си говореха но не разбирах какво точно си говореха.
26
17
душа
душа
24.02.2015 22:58
Това може да се види и в регресия..доказателства много..не бъдете толкова мнителни. Никой не вярва, защото е трудно за вярване, но фактите са много и с доста подробности .
54
8
НЕК
НЕК
24.02.2015 21:38
А какво ще кажете, за това че Бог, Който ви е дал живот и ви гледа сеира как пишете глупости е казал в Библията, че няма прераждане и че човек умира само веднъж, след което идва съдният ден и всеки трябва да даде отчет пред Бога за делата си.В кое тяло мислите ще се яви 'преродената" душа, ако го е правила 20 пъти в 100 различни тела?????
11
32
Анонимен
Анонимен
24.04.2019 04:34
и аз не вярвам в това,но ми казаха да се ровя в исая и в стария завет и там имало отговор за живот след смъртта.а и нали апостол павел пише,че ще бъде при христа като умре.много се рових в ютуб за живот след смъртта,но всеки казва различно
1
0
Ин
Ин
24.02.2015 19:44
И от къде знаете всичко това, че да ни го поднасяте като факти??
12
0
м.м.
м.м.
24.02.2015 20:13
Правено е следното изследване: подлагат (доброволно) хора на клинична смърт и на някоя стена слагат различни числа. След като събудят човека той казва правилните числа. Така са установили че има душа която е жива е адекватна. Другото са много удивително подобни и подробни истории на хора преживели клинична смърт (случайно).
20
2