Измислиха Шапка на щастието

Измислиха Шапка на щастието

Понякога фантазията на дизайнерите надминава и най-смелите ни очаквания. Например представяли ли сте си, че някога някой ще създаде шапка, която ще ни кара да се усмихваме.

Е, това направи модната дизайнерка Лорин Маккарти. Тя измисли Шапка на щастието. Чудният продукт е съчетание от плетена шапка и механично устройство.

На какъв принцип действа щастливата шапка? От шапката към бузата ви стърчи сензор, подобен на слушалките на телефонните операторки. Сензорът измерва колко широко сте се усмикнали.

Ако прецени, че не сте опънали достатъчно широка усмивка, метално чукче с остър връх (! ) ви боцка в тила и ви подсеща, че е време за усмихване.

Болката спира, когато сензорът отчете, че сте разтегнали 24-каратова усмивка.

Лорин Маккарти смята, че Шапката на шастието ще изработи условен рефлекс на хората да се усмихват постоянно. В противен случай онова остро чукче непрекъснато ще ги тормози.

Остава въпросът обаче дали условният рефлекс за усмивки ще е достатъчен за хората да са наистина щастливи? !

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мартин
Мартин
15.05.2013 20:32
Всъщност е доказано, че усмивката, дори и фалшива, реално прави хората по-щастливи. Може да е най-гадния ден на света, но 2 минути усмихване пред огледалото доста сериозно ще обърнат нещата.
0
0