На гробището на дявола гине всичко живо

На гробището на дявола гине всичко живо

Близо до село Кова в областта Красноярск, има поляна, която се нарича "гробището на дявола".

На нея лежат останките на животни и птици, които по някаква необяснима причина не се разграждат.

На гробището на дявола гине всичко живо

Мястото е с много растителност, но дърветата са някак овъглени. А когато човек наближи района веднага го сграбчва главоболие и необяснимо чувство на страх.

За десет години в този раойон на тайгата са загинали 75 души. Става дума за няколко експедиции, нагърбили се със задачата да открият поляната и да разберат каква тайна крие.

В записките на един от членовете на една от експедицията отправила се на търсене на гробището на Дявола се описва странно събитие.

Иглата на компаса замръзнала на посока север, а участниците в похода започнали да чувстват изтръпване в тялото. Всички също така отбелязали нарастващо вътрешно вълнение в тялото си.

След 2 км в северна посока, изследователите се натъкнали на странна разпадащата се сграда. Къщата се оказала стара воденица, но учените били изненадани, че на такова затънтено място е построена именно воденица. Кой ще си направи труда да дойде да мели брашно в пущинака, озадачили се експертите.

Така и не разбрали, защо точно там се намира воденицата, защото не срещнали жива душа, която да им разкаже нещо за разспадащата се сграда.

Някои учени са на мнение, че аномалиите на дяволската поляна започват да се случват след падането на Тунгуския метеорит през 1908 г.

Мощта му е между 10 и 15 мегатона, в резултат на което са повалени около 60 млн. дървета на площ 2150 кв.км.

Изолираността на поразения регион обаче попречила на изучаването на феномена.

На гробището на дявола гине всичко живо

Днес най-често срещаното обяснение за взрива е избухване на голям метеор на височина между 5 и 10 км над повърхността на Земята, но се лансират още и идеите за среща с комета, астероид, малка черна дупка или парче антиматерия, проявление на електромагнетизъм и дори експеримент на извънземни.

По пътя си учените се натъкнали на цели стада мъртъв добитък, след като е пасал трева от района.

Всички странни явления, на които станали свидетели участниците в експедицията, не дали ключа за логично обяснение на аномалиите в дяволската поляна.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
нико
нико
12.11.2012 06:45
путко заспала, много си тъпа
2
2
Анонимен
Анонимен
08.12.2018 12:21
Ти си тъп/ тъпа ОВЦО ТАКВАЗ :)!!!
0
0
war007
war007
20.04.2012 23:20
Абе Нели има толкова неясни и неизяснени неща на тази планета,че и отвъд нея.Защо си мислиш,че такива неща не може да има.
Вярно свързваш го с Дявола и Бог...и сигурно не си вярваща така де не казвам,че аз съм,но винаги имам 1 наум.
Докато не го видя и пипна няма да повярвам напълно.
2
0
иво
иво
05.04.2012 11:29
нели ,не забравяй ,че до днес учените не могат да ни кажат как се е зародил живота на земята и всяко ново откритие ,задълбочава тази загадка а какво да кажем за духовните си-
ли ,енергии ,които чак сега се доказват с апаратура и изследвания ,поинтересувай се за екпериментите на руските и еврейските учени
3
0
Nelito
Nelito
04.03.2011 15:48
Такива неща не съществуват. Как може да заблуждават хората, каквито и да са те ? Не трябва да се пускат такива измислени статии в интернет.
1
2