Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Мистериите на Шамбала

Мистериите на Шамбала

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983370
Хималаите

Шамбала или Агарта е тайнствена земя, чието точно местонахождение е известно само на малцина посветени. Тя се намира някъде в Хималаите. За нея се говори както в тибетските, така и в руските, китайски, японски и други митове и легенди.

Тази свещена земя се обитава от свръххора. Една от теориите е, че там са събрани всички прародители на човечеството, както и представители на всяка една раса, която е населявала Земята изобщо.

Това е един своеобразен генетичен фонд. Ако човечеството по някаква причина бъде заличено, тези същества ще поставят неговото начало отново. Днес те бдят над нас и се опитват всячески да ни вкарат в правия път.

Шамбала се смята за извор на езотерична мъдрост. Най-древни сведения за нея се откриват в будизма (Ваджраяна). Едно от най-големите търсения от хилядолетия е това, къде се намира тя.

Някои текстове твърдят, че се намира северно от река Сита (в наши дни отъждествявана с Тарим, Амударя или Сърдаря). От всички страни има заснежени планини, в чийто център се намира центърът на Шамбала. В някои текстове се открива информация за Калапа — дворецът на царя.

Петър Дънов

У нас учителят Петър Дънов също споменава за това тайнствено място. Това, под което се обединяват писанията, е как е поставено началото на Шамбала. Казва се, че в началото божествената наука е живеела заедно с човешката.

Когато хората се отклонили от праведния път обаче, древните учители и носители на мъдростта се оттеглили в Шамбала, като отнели за хората древните знания.

Те ги оставили сами да устроят живота си, като ги напътствали отдалеч. Древните знания пък оставили закодирани и скрити, за да не успеят хората сами да навредят на себе си.

Шамбала е място, където царуват съвършените. Малцина са тези, които са успели да го видят и след това да се върнат да разказват. Тази вълшебна страна се пази от психо поле, което не позволява никой да я открие.

Съществата, които я обитават, постоянно помагат за повдигането на човечеството и дават тласък на човешката култура. А когато дойде време, ще се разкрият отново и ще заживеят редом до своите творения - хората.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Mia
Mia
02.12.2015 23:53
Чувала съм и съм чела за много легенди за Шамбала. Някои пътешественици са виждали там Йети и още много създания. Една от легендите гласи, че там има извор чиято вода дава вечен живот но този, който пие от нея. Дори и е филмирано в кино продукцията „Мумията 3:Гробницата на Императора Дракон“.
Но тези неща, за свръх умни хора, които се крият и помагат по малко на човечеството ми се струва преувеличена.
0
0
g
g
03.11.2014 16:04
Да,чували сме за тези теории.Но си мисля,ако наистина там живееше цветът на човешкия генофонд и най-съвършенните,които уж постоянно помагат за развитието на човешката култура,защо човечеството не е мръднало и на йота в позитивна насока през вековете.Вместо еволюция,се наблюдава деградация на нашите ценности.Историята ни помни добри моменти,но като цяло земята не е най-гостоприемното място за живеене и развитие.А освен това,доколкото знам,Шамбала не е място във видимата сфера на човешкото възприятие.Тя съществува в измерение,което е достъпно само за онези,чиято енергия е на достатъчно високо вибрационно ниво,за да улавят други светове,освен видимия.
5
0
Барни
Барни
13.12.2014 22:21
Приятелю Г.

Честно казано не виждам как обществото ни деградира.Това,което ние наричаме деградиране важи само за група от държавици включително и нашата.
Ти наричаш ли себе си Деградирал,като си написал този смислен и умозаключителен факт-изведен от теб самия?Наричаш ли се?

Както преди така и сега хората се делят на Добри,Зли,Умни и Тъпи.Всичко това е ръководено от шепа хора,за да водят "овцете".

Нима на времето не е било така? Защо са изгорили Галилео на Клада?Защо не са финансирали и са отрязвали проектите на Тесла?

Защо всички хора,които са искали да помогнат на човечеството са умирали,а тези,които не са,са били оставяни на мизерия или са били саботирани?

Хората не са деградирали,по-скоро са Заключени Психически,мислейки си,че понеже могат да се разхождат където си искат са Свободни.....Не е така.

Античната заблуда от църквата-царете и папите....това е сегашната политика в целият свят.

Темата е обширна и не е за всички,истински свободно-мислещите и свободни хора знаят за какво говоря.
Но не е тук мястото за дискусии от такъв тип.
3
0