Триоко теле-Бог се роди в Индия

Теле с 3 очи

Теленце с три очи се появи на бял свят в Индия и предизвиква невероятна еуфория сред местните жители. Животното, което се е родило преди две седмици, е прието за духовен водач и се почита като същински Бог.

Местното население счита появата на малкото животно с трето око за чудо, тъй като разположението на третия му зрителен орган го доближава много до индуисткия бог Шива. В индуизма Шива се счита за един от основните богове и патрон на йога и изкуството. Стопанинът на кравата и малкото се чувства много горд и щастлив от случилото се. Той е убеден, че триокото теленце се е родило, за да донесе късмет на цялото село.

Раждането на необикновеното създание станало причина в село Колатур, Южна Индия, да пристигат хора от всички краища на страната, които искат лично да се убедят в зрелището. Повечето от тях са сигурни, че посещението на божественото теле ще им даде здраве и успех. Малчуганите с вълнение докосват специалното добиче и си намислят желание, надявайки се то да се сбъдне.

Индия обаче не единствената страна, която може да се похвали с теле с три очи. В монтанското село Винище преди месеци се роди теленце с трети зрителен орган. Въпреки странната мутация, добичето е напълно здраво.

Стопанинът на триокото жиотинче видял необичайният отвор на главата му още по време на раждането. Първоначално той си помислил, че сам е наранил теленцето, но после установил, че това е трети клепач. В последствие станало ясно, че от зеницата е останала само една брадавица.

Ветеринарният лекар в село Винище също потвърди, че теленцето се е родило с трето око.

Независимо, че зрителният орган не се е развил и животното не вижда с него, такава аномалия се среща много рядко, категорични са специалисти. Според тях появата на третото око може да е причинена от липса на разнообразна храна, въздействие на околната среда или някакви редки изменения в генетичния материал.

И въпреки че телето Бойчо не се приема за Бог от жителите на Винище, то също предизвика фурор сред местните. Хора от цялото село и от околните населени места идват да погалят уникалното добиче за късмет.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Иван Ташев
Иван Ташев
23.04.2017 20:36
Навярно религията на индусите(индуизъм)да е много причудлива и красива и в същото време странна -те също са луди.Съжелявам но не може едно мотирало същество да стане божество. Аз не смятам че е редно.
0
0
****
****
20.09.2014 01:36
Тея хора са изключително гадни господари - откъде да им търси късмет, та и на цялото село?! Кой може да донесе късмет на поне един човек, та разчитат на теле, което не може дори да брои до три!
2
12
умния
умния
20.09.2014 22:25
В Република Тоалетна са открили тригърда и двувлагалищна жрица, която никога не е страдала от когото и да било, понеже винаги имала обожатели, които да й доставят необходимата й енергия. Тя е истински късмет за тоалетния народ.
2
4
натъпкана с храна
натъпкана с храна
20.09.2014 20:13
Това не е вярно, аз се борих срещу затъпяването, но не успях да направя нищо за вас. Само осигурих донякъде моето пространство.
3
4
умната
умната
20.09.2014 19:01
Ти си много тъп беее
4
2