Човечеството ще се превърне в нов вид до 2050 година

Човечество

Човечеството ще еволюира в различен вид до 2050 година заради новите технологии, пише Дейли мейл, цитирайки Кадел Ласт от Глобалния институт по мозъка.

До четиридесет години хората ще станат много зависими от роботи, ще раждат на по-късна възраст, но пък ще живеят повече. Повече от времето си населението на Земята ще прекарва в интернет. Промените, които ще настъпят, ще са толкова големи, че могат да се сравнят с прехода от човекоподобни маймуни към хора.

Когато навършат осемдесет или сто години, хората ще са много по-различни от днешните старци, убедена е Ласт.

По думите на експертите по еволюция в бъдеще хората ще живеят много по-продължително, отколкото сега. Според тях, когато хората живеят на бързи обороти, те умират по-рано. Когато обаче животът ни протича бавно и по-плавно, умираме по-късно.

Роботи

В момента всичко в глобалното общество е объркано. Но в кризите има възможности, а в апокалипсиса може да има метаморфоза. Смятам, че следващата система, която обществото ще създаде, ще е много по-сложна и по-справедлива от сегашната цивилизация. Мисля, че следващата система ще е толкова различна от съвременни свят, колкото съвременният свят от Средновековието, категорична е Кадел Ласт.

Ласт смята още, че биологичният часовник няма вечно да тревожи хората и те ще могат да му повлияват с бъдещи технологии. Вече сме започнали да вървим към този процес. Жените започват да раждат във все по-напреднала възраст. През 70-те години на миналия век в САЩ само един процент от децата били родени от жени на над 35 години. Преди две години този процент вече е 15.

Освен това до 2050 година нискоквалифицираните служители ще бъдат заменени от роботи, смята още Ласт.

Според други учени до няколко десетилетия роботите ще заменят хората, работещи като шофьори и служителите в кол центрове. Търговията пък ще се състои предимно в интернет и магазините ще се ползват единствено за излагане на стоката.

До тогава и сигурността на работното място ще е значително по-малка. Служителите ще трябва да се съгласяват с по-неудобно работно време. До няколко десетилетия най-много пари ще получават хората, които не се плашат от риска и са склонни да експериментират с телата си, обясняват футуролози, наети от сайта за търсене на работа xpatjobs.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати