Акулите дискриминират жените - убиват по-често мъже!

Акули

Според последни данни акулите предпочитат да убиват мъже вместо жени. Оказва се, че морските хищници убиват девет пъти повече мъже, предават британски медии.

Проучване показва, че в 84 на 100 от случаите на нападения, които са с фатален изход, умират мъже. Професор Дарил Макфий, който е автор на проучването, споделя, че той и екипът, с който е работил, проверили резултатите два пъти, тъй като и самите те били изненадани.

Специалистите са разгледали само непредизвиканите нападения. Онези, при които хората общуват с морските хищници или ги дразнят умишлено, не са включени в проучването.

Професорът обяснява резултатите с това, че в спортовете като сърфинга, например, се включват повече мъже, отколкото жени. Макфий подчертава още, че господата прекарват повече време във водата и освен това са готови на много по-големи рискове, за разлика от дамите, а акулите се възползват от това.

Изследването е направено от специалисти от университета Бонд в Куинсланд, Австралия. Резултатите показват, че през последните тридесет години има трикратно нарастване на случаите на непредизвикани нападения на морските хищници.

Най-много са жертвите в Австралия – според официални данни от 171 нападения, 32 са с фатален изход. Многото жертви в Австралия се дължат най-вече на любовта на австралийците към морето, смята професор Макфий.

Акула

Той напомня, че е важно и колко е голяма акулата - в Австралия плуват тигрови акули, бичи и бели акули. Професорът смята, че белите акули са отговорни за по-голямата част от нападенията.

В Южна Африка са регистрирани малко по-малко нападения на морския хищник – 132, като 28 от тях са завършили фатално. В САЩ има 769 нападения на акули, от които едва 25 са с фатален край.

По-интересното е, че макар в САЩ да има най-много регистрирани случая на ухапвания, тези с фатален изход са много малко. Според професора, въпреки че атаките са се увеличили, всъщност проблемът с тези хищници е преекспониран.

Той смята, че вероятността да те нападне акула е доста по-малка от вероятността човек да стане обект на нападение на улицата например.

Виж повече

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

****
****
15.09.2014 02:56
Малко са езиците, на които може да се преобразува примерно думата "бичи" в "биячи" и да се сравни с реалността, където изненадващо лесно намираме съвпадение - на улицата.
0
0
синьо-зелено
синьо-зелено
16.09.2014 15:26
Това значи ли, че на улицата няма акули-биячи? И съм си измислил всичко това поради травма от детството ми?
0
0
jh
jh
16.09.2014 15:22
Синьо-зелено,мисленето ти е разстроено и няма логика,консултирай се за шизофрения.А между другото,думата ''бичи'' в статията е употребена грешно.Искали са явно да напишат ''бикови'' акули.
0
0
синьо-зелено
синьо-зелено
15.09.2014 03:05
Също така трябва да се посветят братята роми, за да могат да управляват нещата по-ергономично. Аз се трудя по въпроса, само трябва да прочетат и приложат, а и усъвършенстват. Знаете ли сайтове на сигани, за да им предложа безплатно своите открития за механизмите?
0
0
синьо-зелено
синьо-зелено
15.09.2014 03:01
Не, това е лъжа - подземният свят подрежда статиите си отдолу нагоре и просто се ориентираме по края им. Който е като основа за сграда. Така добре редактирана статия може да прояви нещо по щелание, стига да имаме поне три основни истини.
0
0