Италианец се заселва на топящ се айсберг

Алекс Белини

Шантав италианец заяви, че се мести да живее на топящ се айсберг, докато ледът се стопи напълно и изчезне съвсем.

Приключенецът Алекс Белини взел налудничавото си решение, тъй като искал да припомни на хората за сериозния проблем с глобалното затопляне. Мъжът изпитал огромно желание да последва примера на изследователя на Арктика Умберто Нобиле, който през 1928 година живя близо петдесет дни при много тежки условия на Северния полюс.

Италианецът възнамерява да даде старт на вълнуващия експеримент следващата пролет, пише Новинар. Той вече си е набелязал ледник в Гренландия, който ще се превърне в новия му дом. Айсбергът е с размери 60 на 20 метра.

Топенето на ледниците обикновено продължава от 8 месеца до 1 година. За да улесни живота си в ледени условия, Белини ще пребивава в специална капсула с диаметър 4 метра. Такива съоръжения се ползват вместо спасителни лодки на нефтените платформи.

Белини е запланувал в момента, в който се стопи ледът, да се отправи към брега, носен от течението на Атлантическия океан. Мъжът е изчислил, че ще остане в капсулата си десетина дни, преди да стигне крайната точка.

Приключенецът обаче няма да е съвсем сам през целия си експеримент. Той ще бъде посещаван от блогъри, писатели и други свои фенове. Според Белини животът му на айсберга ще бъде с научна цел. Той смята да документира всеки свой ден и дори да извършва замервания.

Айсберг

Шантавият италианец е изчислил, че за престоя върху ледника ще му трябват 300 килограма дехидратирана храна, електронно оборудване и кофа. Последният атрибут мъжът ще използва за задоволяване на естествените си нужди, тъй като при по-старо негово прекосяване на Атлантика се е убедил лично, че кофата е възможно най-добрата тоалетна в полеви условия.

Преди да се отдаде на екстремните изпълнения, Алекс Белини е бил печеливш банкер. През последните години обаче надделяла страстта му към пътуванията. Италианецът вече има зад гърба си над 23 000 км в маратони и гребане през Средиземно море, Атлантика и Тихия океан.

Семейството на ентусиаста приема добре екстремните му прояви и дори счита, че следващото му предизвикателство е "семейна работа". Съпругата на Белини, както и двете му дъщери, и за миг не са спирали да го подкрепят.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
****
****
25.08.2014 00:34
Ферино са гольема работа!
0
0