Чудо! Първата телепортация вече е факт

Телепортация

Холандски учени за първи път успяха да осъществят реална телепортация, като преместиха няколко атома в пространството на разстояние от три метра.

Необикновеното дело е постижение на професор Хансон и неговия екип от Технологичния университет в град Делфт.

Холандските физици успяха да докажат, че телепортирането не е фантастично действие, а може да се осъществява и на практика в действителността.

Телепортацията на субатомните частици се е извършила между две точки в пространството със 100% успеваемост.

Чудо

Проведеният експеримент е и първата голяма стъпка в развитието на интернет връзката между свръхбързи на квантови компютри.

„Най-главното приложение на квантовата телепортация е възможността да бъде създадена квантова версия на интернет, в която ще бъде изпращана квантова информация.

С получените резултати ние доказахме, че това може реално да бъде постигнато. Информацията се телепортира, без да има какъвто и да било начин да бъде прехваната, което на практика означава 100-процентова безопасност“ – заявява професор Хансон.

Делото на холандския професор и неговите колеги е изключителен пробив в научните среди.

Екипът от учени планира с времето да усложняват степента на своите експерименти. Холандците се надяват да осъществят също толкова успешна телепортация между две отделни сгради от кампуса на Технологичния университет в град Делфт, които се намират на 1300 метра разстояние една от друга.

Интернет

Ако вторият експеримент бъде успешен, холандските изследователи напълно ще оборят теорията на Алберт Айнщайн, според която самият сигнал преминава със скоростта на светлината между „заплетените“ частици.

Благодарение на странните свойства на „заплитането“ квантовата информация се телепортира по-бързо от скоростта на светлината.

От пробива на холандските физици могат да се възползват квантовите компютри, които биха могли да използват новата скорост за да отворят врата към нова ера на безпрецедентна изчислителна мощност.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
science
science
27.02.2015 20:41
Знаех си, че е възможно!
1
0
не е новина
не е новина
05.02.2015 10:13
"От пробива на холандските физици могат да се възползват квантовите компютри...."... и военните.
Още преди 20 г сп"Паралели" съобщи за телепортацията
2
0
antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
02.06.2014 21:03
Пълен фарс.Живи същества не е възможно да се телепортират, освен
ако не ги умъртвят.
1
7
Коки
Коки
28.08.2014 20:17
Михалке 'де прочете "живи същества"?
2
0