Каква сила крие косата ни

Коса

Още древните народи са вярвали, че човешката коса има специфична биоенергия, която служи като огледало за целия ни организъм и засилва емоционалната и психическата ни енергия.

Според езотериците косата е източник на енергия от по-високо качество. Тя е подарък от природата, който увеличава виталността, интуицията и намалява стреса.

Не са малко легендите, които подкрепят твърденията, че косата изпълнява ролята на акумулатор на психо-кинетична и емоционална енергия. Метафизиците подкрепят това становище, като казват че са забелязали закономерност, според която плешивите мъже са по-склонни да се разболеят от диабет и хипертония.

Според окултистите косата на човек е продължение на неговата аура, биоенергетика и е връзката на човек с космическите сили.

Древните са вярвали, че косата е един от енергийните центрове на нашето тяло, наречени чакри. Според тях върху скалпа на човек е разположена теменна чакра, наречена Коронна или Сахасрара. Именно чрез тази чакра човек поема слънчевите и лунни лъчи, които влияят на енергията му.

Древни култури

В старозаветната легенда за Самсон и Далила също се твърди, че човешката коса има голяма сила.

В историята се разказва, че Самсон е бил непобедим воин, пред който всички врагове треперили. Библейският герой се опитвал да освободи израелтяните от филистимците. Изплашени, че ще бъдат победени, филистимците подкупили любимата на Самсон – Далила, за да разкрие тайната на силата му.

Невярната жена принудила библейския воин да признае, че силата му се крие в дългите му коси, сплетени в седем плитки. Когато косите на Самсон били отрязани, той бил пленен от филистимците.

Легендарните сили на човешката коса се поддържат и от индианците, които са известни с това, че никога не режели косите си. Коренните жители на Америка изумявали европейските заселници със свръхестествените си инстинкти и интуиция.

В секретен доклад на американските служби се твърди, че когато постъпили в армията, както на всички останали войници, косите на индианците били отрязани. В резултат на това те изведнъж загубили своята интуиция.

След това американските служби решили косите на индианците да не бъдат постригвани.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати